ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο pronews TV: Επιχείρηση «Μπετόν Αρμέ» για την φοροδιαφυγή στα νησιά

Σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Μπετόν αρμέ» προχώρησε τον προηγούμενο μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε Μύκονο και άλλα κυκλαδίτικα νησιά, στοχεύοντας αυτή τη φορά σε ελέγχους σε διαφορετικού τύπου επαγγελματικές δραστηριότητες (οικοδομικές επιχειρήσεις κλπ) απ’ ότι έπραττε κατά την τουριστική σεζόν, όπου το κύριο βάρος των ελέγχων έπεφτε σε μπαρ και ξενοδοχεία.

Με βάση σχέδιο που εκπόνησε η Φορολογική Περιφέρεια Πειραιά, εφοριακοί μετέβησαν σε νησιά των Κυκλάδων και προσποιούμενοι τους ηλεκτρολόγους, τους υδραυλικούς και τους οικοδόμους, ζητούσαν να προμηθευτούν οικοδομικά υλικά.

Παράλληλα κατέγραφαν νυχθημερόν τις κάθε είδους δραστηριότητες, αδήλωτες κατά κανόνα, ορισμένων επιχειρήσεων οικοδομικών υλικών καθώς και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων, καθώς αυτή την περίοδο δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα λόγω της ανέγερσης νέων κατοικιών ή της ανακαίνισης των ξενοδοχείων.

Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν εντυπωσιακά, καθώς η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα κυριολεκτικά οργιάζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως διαπιστώθηκε, φορτηγά μετέφεραν χαλίκια και άλλα υλικά χωρίς παραστατικά. Με απόφαση της ΑΑΔΕ σφραγίστηκαν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις με ηλεκτρολογικά ή οικοδομικά υλικά, καθώς διενεργούσαν πλήθος συναλλαγών με εργολάβους χωρίς να εκδίδουν τιμολόγια, ενώ σε άλλες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.