ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο pronews TV: “Καμπανάκι” από ΔΝΤ για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της οικονομίας

Χωρίς να επικαιροποιήσει τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την έκθεση «Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές» ενόψει της Εαρινής Συνόδου με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Για το 2019 το ΔΝΤ διατηρεί την εκτίμηση ότι το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμούς 2,4%, ενώ αναμένει ανάπτυξη με ρυθμό 2,2% το 2020.

Ωστόσο, η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στην εκτίμηση του Ταμείου ότι το ΑΕΠ του 2018 αυξήθηκε με ρυθμό 2,1 % όταν ήδη η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει ανακοινώσει ρυθμό ανάπτυξης 1,9 για την περσινή χρονιά.

Το ΔΝΤ αναμένεται να επικαιροποιήσει τις εκτιμήσεις του για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ τον Ιούνιο οπότε και θα δημοσιευθεί η νέα έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως το ΔΝΤ εμφανίζεται και αυτή τη φορά απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε μεσοπρόθεσμη βάση κατεβάζοντας τον πήχη της ανάπτυξης στο 1,2 για την περίοδο μετά το 2024.

Σε ότι αφορά την ανεργία η εκτίμηση για τη φετινή χρονιά είναι πως θα καταλήξει στο 18,5% και το 2020 θα υποχωρήσει στο 17,5%.

Επιτάχυνση βλέπει αντίθετα το ταμείο σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό. Ο πήχης μπαίνει για το 2019 στο 1,1%, ανεβαίνει στο 1,4% την επόμενη χρονιά και το 2024 διαμορφώνεται σε 1,8%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται έλλειμμα 2,7% φέτος, 2,6% το 2020 και 3,4% το 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.