Οι πετρελαϊκές ανησυχίες πιέζουν τις ευρωαγορές

Σε πτωτική τροχιά κινούνται οι κυριότερες ευρωαγορές, με τις ανησυχίες των επενδυτών για πιθανή περιστολή των ρυθμών της παγκόσμιας ανάπτυξης, λόγω υψηλών πετρελαϊκών τιμών, να εντείνονται.

Οι τιμές του πετρελαίου αποτελούν το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα, η πορεία του οποίου θα επηρεάσει και τις αγορές, τονίζουν αναλυτές της αγοράς, ενώ ορισμένοι εξ αυτών υπογραμμίζουν πως η Fed, στην αυριανή της συνεδρίαση, θα πρέπει ίσως να ακολουθήσει πιο ”ουδέτερη πολιτική” αναφορικά με το θέμα των επιτοκίων.

Mε βάση τις προβλέψεις των αναλυτών η Fed θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25%, στο 1,25%.

Το γενικότερο αρνητικό κλίμα επιβάρυνε περαιτέρω η ανακοίνωση για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Στα εταιρικά, πτώση καταγράφουν οι μετοχές της British Airways, με αφορμή τις τιμές του ”μαύρου χρυσού”, ενώ απώλειες σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Fiat, Allianz, Axa, Lloyds και Munich Re.

Στις 4.305 μονάδες βρίσκεται ο FTSE 100, καταγράφοντας απώλειες 0,74%, ενώ στις 3.489 μονάδες κινείται ο CAC 40, στις 3.489 μονάδες.

Εξάλλου, στο εύρος των 3.672 μονάδων κινείται ο DAX, σημειώνοντας απώλειες 1,48%.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 17.00 (τοπική ώρα) αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη αποθεμάτων χονδρικής Ιουνίου στις ΗΠΑ, τα οποία εκτιμάται ότι θα ”τρέξουν” 0,6%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελαφρώς θετικό το άνοιγμα στη Wall Street με βάση τα Futures

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.