ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο pronews TV: Ο ΟΟΣΑ «ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη – Οι κίνδυνοι στην Ευρωζώνη

Οι συγκρούσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των μεγάλων εμπορικών εταίρων τους, έχουν αποδυναμώσει τις επιχειρηματικές επενδύσεις ανά τον κόσμο, απειλώντας να παρεμποδίσουν τους μελλοντικούς καθώς και τους τρέχοντες ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Ο ΟΟΣΑ τόνισε πως σειρά εμπορικών διαφωνιών μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών τους εταίρων που έχουν βιώσει την επιβολή δασμών σε μια διευρυμένη γκάμα αγαθών, είναι “υπεύθυνη” για την επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη από το 2017.

Προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα για την έκταση και τη διάρκεια των εμπορικών διαφωνιών, συγκρατεί τις επιχειρηματικές επενδύσεις και πλήττει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο ΟΟΣα εκτιμά ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα αναπτυχθούν παγκοσμίως κατά μέσο όρο 1,75% φέτος και στο επόμενο έτος, χαμηλότερα από το 3,5% του 2017 και το 2018.

Δήλωσε ότι οι χαμηλότερες δαπάνες σε εργαλεία και εξοπλισμό, συμβάλλουν στην επιβράδυνση των εμπορικών ροών, οι οποίες αναμένονται αμετάβλητες στους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Στην τριμηνιαία του έκθεση, ο ΟΟΣΑ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία φέτος, στο 3,2% από το 3,3% προηγουμένως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό θα σηματοδοτήσει μια επιβράδυνση από την ανάπτυξη 3,5% το 2018 και από την ανάπτυξη του 3,7% το 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.