Βίντεο pronews TV: Κατήγγειλε τις τουρκικές προκλήσεις σε Μέρκελ και Τουσκ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει απόψε στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. στην επόμενη περίοδο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε νωρίτερα σήμερα χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ και την Καγκελλάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ.

Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων έθεσε το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας μέσα στην Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τόσο ο κ. Τουσκ όσο και η κα. Μέρκελ επανέλαβαν τη σαφή αντίθεση τους σε αυτές τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας και εκδήλωσαν συμπαράσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία. Συζητήθηκαν, εξάλλου, τα περαιτέρω βήματα και ο συντονισμός ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια της αποψινής Συνόδου-δείπνου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά και με άλλους ηγέτες κρατών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερώσει ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παράνομες ενέργειες και προκλήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.