ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Βίντεο pronews TV: «Θα ληφθούν μέτρα αν χρειαστεί για την Τουρκία» λέει η Λευκωσία

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Ευρώπη συνεχίζει να στέκει αλληλέγγυα στην Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως θέλει να πιστεύει ότι θα αποφευχθούν από πλευράς Τουρκίας οι περαιτέρω προκλήσεις για να αποφευχθούν τα όποια μέτρα. Πρόσθεσε πως εάν απαιτηθεί να ληφθούν μέτρα, θα ληφθούν.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι «έγιναν τα αναγκαία σχόλια από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών. Να προσθέσω τι άλλο, εκτός από το να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το ότι συνεχίζει η Ευρώπη να στέκει αλληλέγγυα”, πρόσθεσε.

“Και θέλω να πιστεύω ότι θα αποφευχθούν από πλευράς Τουρκίας οι περαιτέρω προκλήσεις, για να αποφευχθούν τα όποια μέτρα. Εν πάση, όμως, περιπτώσει αυτό που καλά γνωρίζω είναι ότι παρακολουθείται στενά από Ευρωπαϊκής `Ενωσης και αν απαιτηθεί να ληφθούν μέτρα, θα ληφθούν», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την Τρίτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τόσο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ όσο και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Τουσκ επανέλαβε ότι η ΕΕ στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο

Σε πλήρη καταγραφή των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με επανάληψη των προειδοποιήσεων κατά της Άγκυρας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και έκκληση για τήρηση των υποχρεώσεών της για κανονικοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία και συμβολή στην επίλυση του Κυπριακού, προχώρησε την Τετάρτη η Κομισιόν, με την έκθεση προόδου που συνέταξε για την υποψήφια χώρα αυτή και την οποία ενέκρινε το Κολέγιο των Επιτρόπων. Η έκθεση περιγράφει αναλυτικά και την άσχημη κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκία σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα η έκθεση προόδου, που ενέκρινε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων και αποστέλλεται στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών, αναφέρει ότι “οι εντάσεις στην περιοχή γύρω από την προοπτική διερεύνησης υδρογονανθράκων στις ακτές της Κύπρου αυξήθηκαν λόγω των ενεργειών και των δηλώσεων της Τουρκίας που αμφισβητούν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται τους πόρους υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.