ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Τα πανέμορφα… «Μετέωρα» Κορινθίας

Ένα από τα μυστικά της Κορινθίας κρύβεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Φενεού, καθώς εύκολα κάποιος αν τα αντικρίσει θα νομίζει ότι βρίσκεται στα Μετέωρα.

Κοντά στο χωριό Κάτω Ταρσός, λοιπόν, τα «Κορινθιακά Μετέωρα» αποτελούνται από τεράστιους, κάθετους και επιβλητικούς βράχους, παραδομένα στην πλούσια φύση της περιοχής, γεμάτη με έλατα και τρεχούμενα νερά.

Ανάμεσά τους διακρίνεται το εκκλησάκι της Παναγιάς του Βράχου, το οποίο, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, δημιουργήθηκε μετά από τάμα μιας γυναίκας του χωριού, η οποία σώθηκε ως εκ θαύματος μετά την Άλωση της Ταρσού από τον Μωάμεθ Β’ το 1458. Από εδώ η θέα που απολαμβάνει ο επισκέπτης προς όλη τη Ζήρεια, κόβει στην κυριολεξία την ανάσα.

Ακριβώς πάνω από το ναό βρίσκεται το Σπήλαιο με δύο ορόφους. Ο πρώτος λειτουργούσε ως ασκηταριό, ενώ ο δεύτερος κατά την διάρκεια του παρελθόντος, και κυρίως επί Τουρκοκρατίας, είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο.

Για να προσεγγίσει κανείς τα «Κορινθιακά Μετέωρα» οδηγεί σε βατό χωματόδρομο από το χωριό και μετά από ενάμιση, περίπου, χιλιόμετρο καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο σωστό σημείο από την επιβλητικότητα του τοπίου ολόγυρά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βίντεο είναι από τον youtuber Christos Doumanis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.