ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε την δοκιμή του πρώτου πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό

Την πρώτη δόση του νέου πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό σε εθελοντή έκαναν χθες οι Αμερικανοί ερευνητές, εν μέσω μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης, όπως πρώτο από τα ελληνικά ΜΜΕ δημοσίευσε το pronews.gr.

Δείτε σε βίντεο το πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε για τον εμβολιασμό της εθελοντού, μια διαδικασία που αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθηθεί σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Με ένα προσεκτικό τρύπημα σε έναν υγιή εθελοντή, οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ερευνών Kaiser Permanente Washington Research Institute στο Σιάτλ, ξεκινούν μια αγωνιώδη πρώτη φάση μελέτης ενός πιθανού εμβολίου για τον κορωνοϊό, που αναπτύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ μετά την έξαρση του ιού στην Κίνα που οδήγησε σε πανδημία.

«Είμαστε μια ομάδα κορωνοϊού τώρα» λέει η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Λίζα Τζάκσον την παραμονή του πειράματος. «Όλοι θέλουν να κάνουν ότι μπορούν σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Η δοκιμή του νέου πειραματικού εμβολίου θα γίνει σε 45 εθελοντές

Το Associated Press ήταν παρών κατά την διάρκεια της πρώτης δοκιμής του εμβολίου στον πρώτο εθελοντή, έναν υπεύθυνο επιχειρήσεων σε μια μικρή εταιρεία τεχνολογίας, που έκανε την ένεση σε μια αίθουσα εξέτασης. Αρκετοί άλλοι ήταν στην σειρά για μια δοκιμή που θα γίνει τελικά σε 45 εθελοντές, σε δύο δόσεις, με απόσταση ενός μήνα η μία από την άλλη.

«Όλοι νιώθουμε τόσο αβοήθητοι. Αυτή είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για μένα να κάνω κάτι» δήλωσε η 43χρονη Τζένιφερ Χάλερ από το Σιάτλ.

Είναι μητέρα δύο εφήβων τα οποία σκέφτονται πως είναι «πολύ κουλ» το γεγονός ότι η μητέρα τους παίρνει μέρος σε αυτή την δοκιμή του νέου εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Η πρώτη αυτή δοκιμή που έγινε χθες αποτελεί την αρχή μιας σειράς μελετών σε ανθρώπους που απαιτείται για να αποδειχθεί εάν οι ενέσεις αυτές είναι ασφαλείς και εάν θα μπορούσαν να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από κορωνοϊό οι εθελοντές

Το υποψήφιο αυτό εμβόλιο με το κωδικό όνομα mRNA-1273 αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας NIH και Massachusetts Moderna Inc. Μάλιστα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι συμμετέχοντες να μολυνθούν από τις ενέσεις, επειδή δεν περιέχουν τον ίδιο τον κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πάντως, πως δεν είναι το μόνο πιθανό εμβόλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκάδες ερευνητικές ομάδες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ένα άλλο πειραματικό εμβόλιο, που έγινε από την Inovio Pharmaceuticals, αναμένεται να ξεκινήσει τη δική του μελέτη ασφάλειας – στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Νότια Κορέα – αλλά τον επόμενο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.