ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Δείτε πως και γιατί κινδυνεύουν οι γιατροί από τον κορωνοϊό

Ένα επιστημονικό πείραμα δείχνει τη σοβαρότητα του προβλήματος και την πιθανή χρησιμότητα μιας απλής κατασκευής που θα μπορούσε να βοηθήσει κατά τη διάρκεια διασωλήνωσης ενός ασθενούς με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα γιατρών από το Boston Medical Center της Βοστώνης των ΗΠΑ αποφάσισε να κάνει μια επίδειξη για τον κίνδυνο οι γιατροί να μολύνονται κατά την απαραίτητη αυτή διαδικασία για τη σωτηρία του ασθενή.

Χρησιμοποιώντας μια ειδική κούκλα για την εκπαίδευση στη διασωλήνωση και γεμίζοντας τη με φωσφορούχο υλικό, διοχέτευσαν οξυγόνο μέχρι να εξομοιωθεί ο χαρακτηριστικός βήχας που συχνά βιώνουν οι ασθενείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πλάνα μιλούν από μόνα τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι Αμερικανοί γιατροί θέλησαν να δείξουν τη χρησιμότητα μιας κατασκευής που ενδεχομένως να μπορεί να αυξήσει την ασφάλειά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.