Βίντεο: Έτσι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας ενόψει κορωνοϊού

Ως γνωστόν, ο κορωνοϊός είναι «δίπλα» μας και δε πρέπει να επαναπαυόμαστε παρόλο που στη χώρα μας τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση. Όπως έχουμε μάθει τόσο καιρό, η καλύτερη πρόληψη είναι ο σωστός καθαρισμός των χεριών και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας.

Το πιο βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο κορωνοϊός εξαλείφεται πλήρως από το δέρμα όταν πλένεστε καλά με σαπούνι και νερό. Και επειδή τα χέρια μας είναι το πιο σύνηθες μέρος του σώματος που “μεταφέρει” τον ιό, είναι καίριας σημασίας να ξέρουμε όλοι πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό.

Κορωνοϊός: Το καλύτερο παράδειγμα για το σωστό πλύσιμο των χεριών

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να πλένουμε τα χέρια μας “καλά” και στο να τα πλένουμε σωστά.

Το βίντεο έγινε viral μέσω του twitter, όπου πρωτοεμφανίστηκε. Δείχνει ένα άτομο που φορά ένα ζευγάρι λευκά γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα μαύρης μπογιάς στην παλάμη του. Η μαύρη μπογιά αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Το άτομο ξεκινά με το να τρίβει τις παλάμες του, στη συνέχεια τρίβει ανάμεσα στα δάχτυλά του, στρίβοντας τα ίδια τα δάχτυλα και τρίβοντας τις αρθρώσεις, προτού κάνει το ίδιο ξεχωριστά με τον αντίχειρα, με πίσω μέρος της παλάμης και με τους καρπούς.

Στο τέλος του βίντεο, πετυχαίνει τον στόχο του να έχει φτάσει η μαύρη μπογιά (δηλαδή το σαπούνι) σε κάθε άκρη των χεριών του, χωρίς να υπάρχουν κενά σημεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε βήμα-βήμα τις τεχνικές για το σωστό πλύσιμο χεριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.