ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βίντεο: Εντυπωσιακό – Έτσι «λειτουργεί» η καρδιά μας

Στο παραπάνω βίντεο, έχετε δυνατότητα να παρακολουθήσετε πως ακριβώς «λειτουργεί» η ανθρώπινη καρδιά.

Όπως θα γνωρίζετε ήδη, η καρδιά είναι χωρισμένη σε δύο πλευρές, την αριστερή και τη δεξιά, ενώ έχει τέσσερις κόλπους, δύο άνω και δύο κάτω (κοιλίες).

Το αίμα εισέρχεται στην καρδιά από την άνω ή την κάτω κοίλη φλέβα και φτάνει στη δεξιά άνω κοιλία.

Στη συνέχεια περνάει από την τριγλώχινα βαλβίδα και εισέρχεται στη δεξιά κάτω κοιλία. Αυτή στέλνει με πίεση το αίμα στην πνευμονική αρτηρία. Εκείνη διαχωρίζεται σε δύο αγγεία που το καθένα πηγαίνει στους πνεύμονες.

Το αίμα διέρχεται από τους πνεύμονες και αφότου έχει οξυγονωθεί επιστρέφει μέσω των πνευμονικών φλεβών στην αριστερή άνω κοιλία της καρδιάς.

Στη συνέχεια περνάει από την μιτροειδή βαλβίδα στην αριστερή κάτω κοιλία, η οποία κάνει και την περισσότερη εργασία όσον αφορά την άντληση του αίματος προς το υπόλοιπο σώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το οξυγονωμένο, πλέον, αίμα εκτοξεύεται από την αορτή και φτάνει στα όργανα, τους μυς και το δέρμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.