Οι Γερμανοί δεν θέλουν στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Οι Γερμανοί δεν θέλουν στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Κατά μιας άμεσης στρατιωτικής επέμβασης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους τάσσεται η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί η πλειονότητα των Γερμανών.

Η φον ντερ Λάιεν απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις για στρατιωτική εμπλοκή της Γερμανίας στη Συρία. «Προειδοποιώ κατά αυτών των πολύ εύκολων λύσεων», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Morgenmagazin του κρατικού δικτύου ZDF.

Ο γερμανικός στρατός «ήδη εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους», εξήγησε η γερμανίδα υπουργός, αναφερόμενη στη συμμετοχή της Γερμανίας στην εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών πεσμεργκά.

Σε διεθνές πολιτικό επίπεδο χρειάζεται «ένα μεγάλο διπλωματικό πλαίσιο» καθώς υπάρχει μια πλειάδα αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, πρόσθεσε η ίδια.

«Αν θεωρητικά στέλναμε στρατεύματα στο πεδίο, κάτι που δεν το θέλουμε […] θα βρισκόμασταν μεταξύ αυτών των εκατοντάδων διαφορετικών ομάδων που μάχονται μεταξύ τους και τελικά θα προκαλούσαμε μεγαλύτερο κακό», τόνισε η φον ντερ Λάιεν.

Η γερμανίδα υπουργός ζήτησε επίσης να αναληφθεί μια διπλωματική πρωτοβουλία. «Χρειαζόμαστε μια ελάχιστη ομοφωνία, αρχικά κυρίως διπλωματική», σημείωσε. Όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές και οι περιφερειακές δυνάμεις θα πρέπει «να καθίσουν στο τραπέζι και όλοι μαζί να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας λύσης», υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν.

Στο μεταξύ η πλειονότητα των Γερμανών υποστηρίζει την αποστολή που έχει αναλάβει ο γερμανικός στρατός να εκπαιδεύσει αντάρτες που μάχονται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της αποστολής αυτής, έναντι του 25% που είναι κατά.

Παρόλα αυτά το 54% διαφωνεί με τη συμμετοχή Γερμανών στρατιωτών σε μάχες στο Ιράκ, έναντι του 35% που συμφωνεί. Πάντως το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι άλλες χώρες εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, οι μισοί από όσους ερωτήθηκαν (51%) απορρίπτουν μια συνεργασία με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ για την εξεύρεση λύσης στην κρίση, με μόλις το 20% να τάσσεται υπέρ και το 29% να εμφανίζεται αναποφάσιστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.