ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σιατίστης Παύλος: «Γιατί οι νέοι τρέχουν σήμερα στις σέκτες και τις αιρέσεις»

Σιατίστης Παύλος: «Γιατί οι νέοι τρέχουν σήμερα στις σέκτες και τις αιρέσεις»

Στην κατάμεστη «Κροκίδειο Αίθουσα» στην Κόρινθο μίλησε την Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017, στην Ειδική Σχολή που αφορά στον πνευματικό καταρτισμό του πληρώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος με θέμα: «Τι ελκύει σήμερα τους νέους στις σέκτες και τις αιρέσεις».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος με αμεσότητα, σαφήνεια και χειμαρρώδη λόγο, χρησιμοποιώντας παραδείγματα, από την σαραντάχρονη εμπειρία του ως Ιερέως, Πνευματικού, Κατηχητού, Εκπαιδευτικού και Επισκόπου κατάφερε να προβληματίσει θετικά τους γονείς όσον αφορά στην αναζήτηση των αιτίων, που παρασύρουν στα δίχτυα τους τις ανυποψίαστες ψυχές των νέων μας. Κυρίως εστίασε στην κρίση της οικογένειας, το σχολείο, τον έντονο μεταφυσικό προβληματισμό περί του νοήματος της ζωής των εφήβων, τον υπαρξιακό φόβο, την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, την περιέργεια αλλά και την άγνοια, που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο να αποδομήσουν τις ευάλωτες ψυχές των νέων μας καθώς ανοίγονται στην ζωή. Οι σέκτες, οι παραθρησκευτικές ομάδες και ο αποκρυφισμός, σημείωσε με έμφαση ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου, απευθύνονται στους έφηβους διότι βασίζονται στα αδύνατα και ευαίσθητα σημεία της ηλικίας αυτής, επειδή τα νέα παιδιά δεν διαθέτουν μεγάλη πείρα να διακρίνουν τι κρύβεται πίσω από τέτοιες ομάδες, γι’ αυτό συνέστησε στους γονείς να επαγρυπνούν, να εμπιστεύονται την ποιμαίνουσα Εκκλησία και να συζητούν με τα παιδιά τους «ανοιχτά» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανησυχίες τους.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου κ. Παύλο συνεχάρη για την άκρως εποικοδομητική ομιλία του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να «ξυπνήσουμε» όλοι μας, (οικογένεια, σχολείο, Εκκλησία) και να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, αν θέλουμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, από τις καταστροφικές λατρείες, που τα κυκλώνουν επικίνδυνα. KODAK Digital Still Camera

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
KODAK Digital Still Camera
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.