Ιράν: Απαγορεύει τη Zumba – Θεωρείται έξω από το πλαίσιο του Ισλάμ

Ιράν: Απαγορεύει τη Zumba – Θεωρείται έξω από το πλαίσιο του Ισλάμ

Οι Ιρανικές αρχές έκριναν ως «αντίθετη στην ιδεολογία του Ισλάμ» τη Zumba και την απαγόρευσαν.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αθλητισμού του Ιράν έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς το υπουργείο Νεολαίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά δραστηριότητες όπως η Zumba, οι ρυθμικές κινήσεις ή ο χορός κάθε μορφής δεν είναι αποδεκτός σε καμία μορφή ή με καμία ονομασία και απαιτείται η απαγόρευση τέτοιων δραστηριοτήτων».

Η Ομοσπονδία ζήτησε παράλληλα την ανάπτυξη «αθλητισμού για όλους στο πλαίσιο της ισλαμικής ιδεολογίας».

Έτσι η Zumba απαγορεύτηκε σε πολλά μέρη της χώρας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, και τα μαθήματα Zumba ακυρώθηκαν. Ωστόσο υπήρξαν και πολλά γυμναστήρια που σκοπεύουν να συνεχίσουν τα μαθήματα δίνοντάς τους και πάλι άλλο όνομα, λόγω τόσο της δημοφιλίας τους όσο και των εσόδων που έχουν από αυτά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Ιράν η Zumba διδασκόταν ως «σωματικός ρυθμός» ή «αερόμπικς για προχωρημένους» προκειμένου να ξεφύγει από το άγρυπνο μάτι της θρησκευτικής αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, η κίνηση αυτή θεωρείται προειδοποίηση από τους πιο σκληροπυρηνικούς της χώρας, απέναντι στην προαναγγελία παραχώρησης μεγαλύτερων ελευθεριών από τον μετριοπαθή πρόεδρο της χώρας Χασάν Ροχανί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.