ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τατζικιστάν: Ξύρισαν 13.000 μούσια και έβγαλαν τις μαντίλες από τις γυναίκες για να μην γίνουν τζιχαντιστές! (φωτό)

Τατζικιστάν: Ξύρισαν 13.000 μούσια και έβγαλαν τις μαντίλες από τις γυναίκες για να μην γίνουν τζιχαντιστές! (φωτό)

Ενα διαφορετικό προληπτικό μέτρο κατά του ISIS έλαβαν στο Τατζικιστάν: Ξύρισαν 13.000 άνδρες για να μην ενταχθούν στο ISIS!

Το Τατζικιστάν προχώρησε σε αυτή την κίνηση ελπίζοντας ότι η απουσία της γενειάδας θα αποθαρρύνει τους κατοίκους από το να ενστερνιστούν ακραίες ισλαμιστικές θέσεις!

Οσον αφορά τις γυναίκες, οι αρχές της χώρας έπεισαν και 1.770 γυναίκες να σταματήσουν να φορούν χιτζάμπ –το μαντίλι που φορούν παραδοσιακά μουσουλμάνες γύρω από το κεφάλι τους, ενώ έβαλαν λουκέτο σε 162 καταστήματα πώλησης μουσουλμανικών φορεσιών, αφαιρώντας τις άδειες λειτουργίας τους.

Επίσης, πριν μερικούς μήνες το κοινοβούλιο της χώρας απαγόρευσε στους γονείς να επιλέγουν ονόματα «που ακούγονται σαν αραβικά» για τα παιδιά τους ενώ παράνομοι είναι πλέον και οι γάμοι μεταξύ πρώτων εξαδέλφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλες αυτές οι κινήσεις έγιναν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης προσπάθειας των αρχών της χώρας να «αντιμετωπίσουν ξένες επιρροές», μιας επιχείρησης διάρκειας ενός ολόκληρου χρόνου. «Η ηγεσία της χώρας προσπαθεί να πολεμήσει τις ακραίες απόψεις και τις παραδόσεις του γειτονικού Αφγανιστάν, που δεν είναι ευπρόσδεκτες στη χώρας» γράφει χαρακτηριστικά το δίκτυο Aljazeera.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.