ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Τρίπολη (βίντεο-φωτο)

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Τρίπολη (βίντεο-φωτο)

Λίγο μετά τις 18:30 του Σαββάτου, οι κάτοικοι της Τρίπολης και των γύρω περιοχών, με συγκίνηση και δάκρυα, υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης τους.

Το Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο , την Τιμία Ζώνη την οποία κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ περίμενε καρτερικά, πλήθος κόσμου.

Συνοδεία των Βατοπαιδινών Πατέρων, η Αγία Ζώνη έφτασε στην πλατεία Κολοκοτρώνη, της Τρίπολης κατευθείαν από το Άγιο Όρος όπου φυλάσσεται για να παραμείνει για τέσσερις μέρες στην αρκαδική πολιτεία.

Το μοναδικό προσωπικό κειμήλιο της Παναγίας μας παρέλαβε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνιτσης κ. Χρυσανθος και με την αγιορειτική συνοδεία, παρουσία όλων των Ιερέων της Μητρόπολης και του κόσμου , η πομπή συνόδευσε την Αγία Ζώνη στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ακολουθεί Δοξολογία , Μέγας Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να ασπαστούν το Θεομητορικό κημείλιο. Γυναίκες, μικρά παιδιά, νέοι άνθρωποι έφτασαν από όλα τα μέρη της Πελοπονήσου για να ασπαστούν την Αγία Ζώνη, η οποία σύμφωνα με τις γραφές πλέχτηκε από την ίδια την Παναγία από τρίχες καμήλας.

Έχουν καταγραφεί αμέτρητα θαύματα σε ανθρώπους που κατάφεραν να προσκηνύσουν το Θεομητορικό κειμήλιο, ενώ οι γυναίκες που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος και να προσκηνύσουν, θεωρούν μοναδική ευκαιρία την στιγμή αυτή της έλευσης της Αγίας Ζώνης στην πόλη τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.