ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο λόγος που το αλκοόλ απαγορεύθηκε από τον Μωάμεθ

Ο λόγος που το αλκοόλ απαγορεύθηκε από τον Μωάμεθ

Η απαγόρευση του αλκοόλ αποτελεί έναν από τους βασικούς κανόνες της Μουσουλμανικής Θρησκείας. Πως ακριβώς όμως πάρθηκε η απόφαση για αυτό; Τι λέει η παράδοση σχετικά με τον Μωάμεθ και τον λόγο που τον ώθησε να κάνει το αλκοόλ απαγορευμένο για τον λαό του;

Φαίνεται πως όλα έχουν κάνουν με ένα συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε την τάση να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών. Ο λόγος για τον Χαμζά, τον ανιψιό του Μωάμεθ ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο δυνατούς και καλούς πολεμιστές του μουσουλμανικού στρατού, την περίοδο των μαχών για την ειδωλολατρία στην Μέκκα.

Μπορεί ο νεαρός να ήταν το καμάρι του στρατού, όμως ο ίδιος συνήθιζε να πίνει αρκετές ποσότητες αλκοόλ, με αποτέλεσμα να μεθά. Σε ένα από τα μεθύσια του και ενώ γυρνούσε σπίτι, πέτυχε τον θετό γιο του Μωάμεθ, Αλή, που μάλιστα αποτελούσε και αγαπημένο του ξάδερφο και αφού λογομάχησαν, ο Χαμζά τον χτύπησε άγρια. Αυτό το γεγονός έκανε έξαλλο τον Μωάμεθ, που μετά τα παρακάλια για συγχώρεση από τον ανιψιό του, αποφάσισε ότι το αλκοόλ είναι κακό αφού βλάπτει την κρίση και οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις τους ανθρώπους και έτσι το απαγόρευσε.

Επειδή όμως δεν του έφτανε η απαγόρευση μόνο για εκείνη την περίοδο, την επέβαλλε για πάντα σε όλους τους μουσουλμάνους. Όσο για τον αλκοολικό ανιψιό του, τον συγχώρεσε και εκείνος συνέχισε την ηρωική του ζωή, μέχρι που κάποια στιγμή σκοτώθηκε από έναν πληρωμένο εκτελεστή, σαν εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της γυναίκες που τον είχε πληρώσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.