ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο «σφυρί» ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία για χρέη 8 εκατομμυρίων δολαρίων

Στο «σφυρί» ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία για χρέη 8 εκατομμυρίων δολαρίων

Τα μέλη μιας ιστορικής εκκλησίας στη γειτονιά Belmont Cragin στο Σικάγο μάχονται για να την κρατήσουν μακριά από τη δημοπρασία αυτού του μήνα.

Τα μέλη της ΕλληνΟρθόδοξης Εκκλησίας Αγίας Τριάδας προσεύχονται για ένα θαύμα για να αποτρέψουν την εκκένωση της εκκλησίας. Η εκκλησία έχει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε χρέη, και το κτίριο πρόκειται να βγει στο σφυρί σε λίγες μέρες.

Η εκκλησία προσπαθεί να σώσει το 60χρονο κτίριο και να διατηρήσει μέρος της ιστορίας μέσα αυτό. Η Αγία Τριάδα ιδρύθηκε το 1897 και βρίσκεται στη σημερινή της θέση για 60 χρόνια.

Μια σελίδα του GoFundMe καλεί εκείνους που βαφτίστηκαν και παντρεύτηκαν εκεί, που προσευχόνταν και λειτουργούνταν εκεί να προσφέρουν όχι μόνο προσευχές, αλλά και δωρεές ύψους 7,9 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί μόνο περίπου 3,400 δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το χρέος της εκκλησίας πηγάζει από μια απόφαση πριν από δέκα χρόνια να μετακομίσει στη Βόρεια ακτή και να πάρει ένα δάνειο. Εάν το χρέος δεν εξοφληθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή, η εκκλησία θα πωληθεί σε δημοπρασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.