(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 19.00): Μία πρωτοφανής εκδήλωση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα, λόγω της αναγνώρισης του αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας και της αποδοχής της σχισματικής, κατά το Πατριαρχείο της Μόσχας, κίνησης της δυτικόφιλης Εκκλησίας του Κιέβου,

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή διαδήλωση στο Leontiyevsky Lane στη Μόσχα παρουσίασαν αφίσα που έγραφε «Έτσι πωλείται η πίστη» στα ελληνικά και στα ρωσικά.

Μία από τις αφίσες απεικόνιζε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στέκεται σε ένα σκαμνί με την επιγραφή «Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ» και οι αρχηγοί της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας να απεικονίζονταν ως μαριονέτες.

«Πολλές αποδείξεις δείχνουν ότι οι μη κανονικές και ανήθικες αποφάσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών δεν έγιναν χωρίς την επιρροή των ελληνικών αρχών που προς το παρόν στρέφονται προς τον Ατλαντικό.

Είναι γνωστό ότι η Αθήνα βρίσκεται υπό τις Βρυξέλλες και υπό «αυστηρό οικονομικό έλεγχο και στηρίζεται στους Αμερικανούς Δημοκρατικούς, μεταξύ των οποίων το ελληνικό λόμπι είναι ισχυρό» ανέφερε, ο π. Vsevolod Chaplin ιερέας της Εκκλησίας του Θεοδώρου του Στουδίτη που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τον ιερέα, ο οποίος είναι πολύ κοντά στην ηγεσία του ρωσικού Πατριαρχείου (και ρωσικό Πατριαρχείο σημαίνει Κρεμλίνο), κατήγγειλε πως «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιμετωπίζει την απόλυτη ατιμία ορισμένων εκκλησιαστικών και πολιτικών αξιωματούχων του ελληνικού κόσμου».

Και συνέχισε: «Μπορεί κανείς να μιλήσει με τον ελληνικό λαό πάνω από τις ελίτ του, να μιλήσει με την πλειοψηφία του λαού, εκείνους που δεν επιτρέπουν στους Ουκρανούς σχισματικούς να εισέλθουν στις ελληνικές εκκλησίες τώρα, παρά τη στάση του ιεραρχικού συστήματος. (…) Πρέπει να διατηρούμε δεσμούς όχι με όσους μας εξαπατούν, αλλά με εκείνους που θέτουν τις ελπίδες τους στη Ρωσία και στην αληθινή Ορθοδοξία», δήλωσε ο πατέρας Vsevolod προαναγγέλλοντας κινήσεις της ρωσικής Εκκλησίας εντός της ελλαδικής Εκκλησίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η όλη εκδήλωση είναι πρωτοφανής για όσους γνωρίζουν τα ρωσικά ειωθότα και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι είχε την ανοχή, αν όχι της προτροπή του Κρεμλίνου το οποίο είναι οργισμένο από την αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU) από την Ιερά Σύνοδο και της «ελληνικής κυβέρνησης που χειραγωγούσε τους ιεράρχες»