Άγιο Όρος: Σημαντική εξέλιξη για τα κλεμμένα λείψανα της Αγίας Αναστασίας

Άγιο Όρος: Σημαντική εξέλιξη για τα κλεμμένα λείψανα της Αγίας Αναστασίας

Συνεχίστηκε και σήμερα, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η δίκη για την υπόθεση των κλεμμένων ιερών λειψάνων της Αγίας Αναστασίας από το Ομώνυμο Πατριαρχικό Μοναστήρι στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr αποφάσισε να παραμείνουν οι πρωτόδικες ποινές της 10ετούς καθείρξεως στους δράστες της υπόθεσης.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της εδώ σπείρας, δήλωσε ότι τα κλοπιμαία, πράγμα το οποίο δεν ομολογούσε μέχρι σήμερα και απλώς έλεγε ότι τα έστελνε στη Ρουμανία, αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο πατέρας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ανεύρεση του πατέρα στη Ρουμανία, ώστε να οδηγήσει τις αρχές στο που βρίσκονται τα λείψανα της Αγίας Αναστασίας.

Το πρόσωπο αυτό λειτουργούσε ως ανιχνευτής, δηλαδή επισκεπτόταν το Μοναστήρι πριν την ιεροσυλία και κατόπτευε τον χώρο όπου εντόπισε ένα αδύνατο σημείο μια μικρή αποσαθρωμένη πόρτα την οποία έσπασαν και εισέβαλαν πρώτα στην τράπεζα της Μονής και από εκεί στο Ναό, όπου διέπραξαν την ιεροσυλία της κλοπής των λειψάνων.

Ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Μονής της Αγίας Αναστασίας, μιλώντας στην Romfea.gr μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευχαριστούμε το Δικαστήριο και οφείλουμε πολλά στον Πρόεδρο, ο οποίος επέμενε πάρα πολύ στη σημερινή διαδικασία και ανάγκασε τον δράστη να ομολογήσει τον παραλήπτη του δέματος, μετά από τόσα χρόνια ακροαματικών διαδικασιών.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Απόστολος, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια κατευθυνόμενη κλοπή και κατά παραγγελία.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.