ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άγιο Όρος: Στη Μονή Μεγίστης Λαύρας ο νέος πολιτικός διοικητής Κωνσταντίνος Δήμτσας (φώτο)

Άγιο Όρος: Στη Μονή Μεγίστης Λαύρας ο νέος πολιτικός διοικητής Κωνσταντίνος Δήμτσας (φώτο)

Ο Καθηγούμενος, στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, καλωσόρισε τον νέο Διοικητή του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνο Δήμτσα, με την ευχή η διοίκησή του να είναι ευλογημένη και ωφέλιμη για τον Ιερό τόπο.

Ο κ. Δήμτσας ξεκίνησε τις επισκέψεις του στα Μοναστήρια της Αθωνικής πολιτείας από την ιστορική Μονή, την πρώτη στην Ιεραρχία των Ιερών Μονών όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

«Με αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλίασης σύσσωμη η αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχεται σήμερα στο Καθολικό της πρώτης τη τάξει αθωνικής Ιεράς Μονής τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους», είπε ο Καθηγούμενος Πρόδρομος καλωσορίζοντας το νέο πολιτικό διοικητή και πρόσθεσε: «Δεόμεθα, εξοχώτατε κύριε Διοικητά, προς τον δοτήρα πάντων των αγαθών Κύριον και την Προστάτιδα του Ιερού ημών τόπου, Κυρίαν Θεοτόκον Οικονόμισσαν τε και Κουκουζέλισσαν, όπως ευλογούν πλουσίως το υμέτερον έργον και αναδείξουν την Υμετέραν αξίαν εν τη πηδαλιουχήσει της νοητής νηός της Πολιτικής Διοικήσεως του Αγιωνύμου Όρους».

Στην αντιφώνησή του ο κ. Δήμτσας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για την υποδοχή που του επιφύλαξε η Αδελφότητα, και τόνισε: «Εἰλικρινά, εὐελπιστῶ σὲ μιὰ ἐπιτυχῆ καὶ καρποφόρο διακονία στὸν Ἱερὸ τοῦτο Τόπο καὶ στὰ Ἱερὰ Καθιδρύματά Του, ἐν πνεύματι ἀνυπόκριτης ἀγάπης, ἀλληλοσεβασμοῦ, καλῆς πίστεως, ἀγαστῆς συνεργασίας καὶ συνεννοήσεως μεταξύ ἡμῶν».

Ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους ανέφερε ότι μελετά τα ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και ενημερώνεται για τα τις ανάγκες, τις αγωνίες, τις προκλήσεις, αλλά και τα δίκαια αιτήματα της Ιεράς Κοινότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Νὰ εἶστε βέβαιοι ὅτι στέκομαι δίπλα Σας μὲ πολὺ σεβασμό, ἀγάπη καὶ διάθεση προσφορᾶς καὶ διακονίας, πιστεύω δὲ ὅτι καὶ ἐσεῖς θὰ μὲ στηρίξετε καλῇ τῇ πίστει ἐπ’ ἀγαθῷ τοῦ Ἱεροῦ Τόπου Σας, ὁ ὁποῖος τυγχάνει καύχημα τῆς Πίστεως καὶ τοῦ Γένους, «πολυτίμητον τζιβαϊρικόν», στήριγμα καὶ κάστρον ἀπόρθητον ὑπὸ τὴ σκέπη τῆς Ὑπερμάχου Στρατηγοῦ σὲ καιροὺς χαλεπούς», τόνισε κλείνοντας την αντιφώνησή του ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.