ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πρ. δήμαρχος Μόσχας: «Θα υποστούν βαρύ πλήγμα όλες οι δραστηριότητες του Αγίου Όρους»

Πρ. δήμαρχος Μόσχας: «Θα υποστούν βαρύ πλήγμα όλες οι δραστηριότητες του Αγίου Όρους»

Η μείωση του αριθμού των πιστών από τη Ρωσία, εν μέσω ρήξης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, θα μπορούσε να επιφέρει δυνατό «χτύπημα» σε όλες τις δραστηριότητες του Αγίου Όρους, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Μόσχας Γιούρι Λουτζκόφ που είχε κάποτε συμμετάσχει στην αποκατάσταση των ιερών στο Άγιο Όρος.

«Η απόφαση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,με κάποιο τρόπο θα επηρεάσει το Άγιο Όρος, πιστεύω πολύ σοβαρά, από την άποψη ότι αριθμός πιστών και όλες οι ευεργεσίες που γίνοταν στον Άθω θα είναι σχεδόν μηδενικές» δήλωσε.

Παρότι ο Άθως έχει τις δικές του φάρμες, η κύρια πηγή για τα οικονομικά του παραμένουν οι πιστοί, ανέφερε.

«Αν μειωθούν δραστικά, αν το πατριαρχείο μας λάβει απόφαση, θα πλήξει τις οικονομικές και άλλες δραστηριότητες στο Άγιο Όρος» εκτίμησε.

Ο Λουτζκόφ πρόσθεσε για παράδειγμα, οι αρχές της Μόσχας βοήθησαν το Άγιο Όρος σε μία σειρά σημαντικών ζητημάτων — να ταξινομήσουν χειρόγραφα, που για πολλά χρόνια συντηρούνταν ανεπαρκώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Μόσχα παρείχε στο Άγιο Όρος ολόκληρο εργαστήριο και δεν ήταν μόνο κάποια τραπέζια, ήταν σημαντικά εργαλεία για επανάκτηση όλων των χειρόγραφων. Όταν το κάναμε και διδάξαμε εκείνους που έπρεπε να κάνουν τη δουλειά…λάβαμε ένα ευχαριστήριο μήνυμα που έλεγε ότι ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που είχε κάνει ευεργέτης στο Άγιο Όρος» θυμάται ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.