ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε κλίμα κατάνυξης η Ακολουθία του Επιταφίου στην Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Ορους (φωτο)

Σε κλίμα κατάνυξης η Ακολουθία του Επιταφίου στην Ι.Μ. Ξενοφώντος Αγίου Ορους (φωτο)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας, δέους και συγκίνησης τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου στο Άγιον Όρος.

Υπό το φως των κεριών, οι χοροί των ψαλτών και το τελετουργικό, που παραμένει αμετάβλητο αιώνες τώρα, δημιούργησαν κατανυκτική ατμόσφαιρα για τους χιλιάδες προσκυνητές, από κάθε γωνιά της γης, που έχουν κατακλύσει και φέτος τα μοναστήρια και τα κελιά για να συνεορτάσουν με τους πατέρες αυτές τις ημέρες.

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Μονή Ξενοφώντος της οποίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Γέρων Αλέξιος.

Ο κ. Δήμτσας διετύπωσε τις ευχές εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως προς τις Αρχές του Αγίου Όρους, την Ιερά Κοινότητα, τις Ι. Μονές, τις Αδελφότητες, υπογραμμίζοντας το σεβασμό δια του οποίου η Ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών περιβάλλουν το Άγιο Όρος, ως Τόπο διαφύλαξης των ιερών παραδόσεων μας και ως πηγή πνευματικής αναγέννησης σε καιρούς πνευματικής σύγχυσης και πενίας.

Κατανυκτική ατμόσφαιρα

«Τόπος διαφύλαξης των ιερών παραδόσεων και πηγή πνευματικής αναγέννησης η Αθωνική πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστής Δήμτσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.