Λαμπρή η Ανάσταση στο Άγιο Όρος και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (φωτο)

Λαμπρή η Ανάσταση στο Άγιο Όρος και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (φωτο)

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στο Άγιο Όρος και σύμφωνα με το αγιορείτικο βυζαντινό τυπικό γιορτάστηκε η Ανάσταση στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, παρουσία και σύμφωνα του Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Στην Ακολουθία της Ανάστασης η οποία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το χάραμα της Κυριακής, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Γέρων Eφραίμ, η Αδελφότητα και εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην διάρκεια της πασχαλινής τράπεζας ο κ. Δήμτσας μετέφερε τις ευχές της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Αρχές του Αγίου Όρους, την Ιερά Κοινότητα, τις Ι. Μονές και τις Αδελφότητες, υπογραμμίζοντας το σεβασμό δια του οποίου η Ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών περιβάλλουν το Άγιο Όρος, ως Τόπο διαφύλαξης των ιερών παραδόσεων μας και ως πηγή πνευματικής αναγέννησης σε καιρούς πνευματικής σύγχυσης και πενίας.

Στο Άγιο Όρος βρέθηκαν εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους υπογράμμισε επίσης την μεγάλη θρησκευτική σημασία που φέρει ο Ιερός Άθως για τον ευσεβή ελληνικό λαό, ο οποίος κατακλύζει τις Ιερές Μονές, τις Σκήτες και τα Ιερά Κελλιά, ώστε να γευθεί εκ του σύνεγγυς την αθωνική παράδοση και τους πνευματικούς καρπούς του Αθωνικού Μοναχισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.