Μητροπολίτης Λαρίσης: «Μας κάνουν διαφήμιση οι αντιεμβολιαστές»!

Μητροπολίτης Λαρίσης: «Μας κάνουν διαφήμιση οι αντιεμβολιαστές»!

Το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, όχι θεολογικό ή πολιτικό, τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος για την πρωτοβουλία εμβολιασμού έξω από ιερούς ναούς, ενώ απάντησε και σε όσους βρέθηκαν σήμερα έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου για να διαμαρτυρηθούν.

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να συμπαραταχθούμε με τους φορείς της Θεσσαλίας και μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο. Το ισχυρότερο ποσοστό αυτών που δεν εμβολιάζονται προκύπτει ότι κινούνται από τον φόβο και όχι από άλλα ελατήρια», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου αναφορικά με την πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει η Μητρόπολη μαζί με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για τη δυνατότητα εμβολιασμών στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό». Τόνισε δε, πως «οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή»

Η απάντηση στους αντιεμβολιαστές

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη μικρή ομάδα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία των εμβολιασμών, λέγοντας ότι «τους ευχαριστούμε γιατί μας προσέφεραν ισχυρή διαφήμιση, κυρίως διότι αποκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και πόσο μπορούμε να τους παίρνουμε σοβαρά υπόψιν».

Τέλος ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ευχαρίστησε τους πολίτες που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας για να εμβολιαστούν και κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«θα προσπαθήσουμε και αυτό που η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπέμπει στέλνοντας το μήνυμα της ζωής», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και συμπλήρωσε: «Δεν λέμε αυτά που λέμε γιατί δρούμε εκτός ιατρικής πραγματικότητας. Οι γιατροί μας και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι και ανεξάρτητες έρευνες έχουν κάνει και συνεπώς συνομιλώντας με αυτούς μπορούμε να κατανοήσουμε και το μέγεθος της βοήθειας από το εμβόλιο και την πιθανότητα των όποιων παρενεργειών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.