ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καστοριά: Πανηγυρικό κλίμα εορτασμού της Απόδοσης Κοιμήσεως και εις τους Ουρανούς Μεταστάσεως της Θεοτόκου

Καστοριά: Πανηγυρικό κλίμα εορτασμού της  Απόδοσης Κοιμήσεως και εις τους Ουρανούς Μεταστάσεως της Θεοτόκου

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων η παραλίμνια Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης, κτίσμα του δεύτερου μισού του 11ου αιώνος, η λεγομένη και «Κυρά της Λίμνης».

Ο πιστός λαός έδειξε για μια ακόμη φορά την αγάπη του και την ευλάβειά του προς το πρόσωπο της Παναγίας, καθώς κατέκλυσε την Ιερά Μονή στον Πανηγυρικό Εσπερινό αλλά και τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε ανήμερα της εορτής, Κυριακή 23 Αυγούστου 2015.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον Όρθρο ενώ προεξήρχε και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιο Γιαννουσά, Ιερείς της Μητροπόλεως και τους Διακόνους.

Στο Κοινωνικό, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο, αναλύοντας την υμνολογική φράση «Νενίκηνται της φύσεως οι όροι». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο λόγο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού ότι : «Η Παναγία είναι το εργαστήριο της σωτηρίας στο οποίο νικήθηκαν οι όροι της φύσεως», αλλά και στο λόγο του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού περί του μυστηρίου της αειπαρθενίας της Θεοτόκου.

Έτσι, συνόψισε την υπέρβαση των όρων της φύσεως στο πρόσωπο της Παναγίας : α) στην παρθενία β) στην βρεφουργία του Κυρίου και γ) στη λοχεία.

Τέλος, μνημόνευσε την τιμή στην Παναγία που επεδείκνυαν ο Όσιος Παΐσιος και η Οσία Σοφία της Κλεισούρας και προέτρεψε τους πιστούς να επιζητούμε «υϊικώ τω τρόπω» τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπως ακριβώς έπρατταν οι Άγιοί μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν την απόλυση τέλος, στον αύλειο χώρο διαβάστηκαν τα κόλλυβα προς τιμήν της Παναγίας μας ενώ ύστερα ακολούθησε η διανομή του αντιδώρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.