Η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε δυσπρόσιτες περιοχές στην ενδοχώρα

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε δυσπρόσιτες περιοχές στην ενδοχώρα

Την φορά αυτή επισκέφθηκε το χωριό Κερά του Δήμου Κισάμου. Συγκεκριμένα η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και συμμετοχή ιδιωτών ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, της κ. Ειρήνης Σχοινιωτάκη-Ψαράκη, Ωτορινολαρυγγολόγου (ΩΡΛ) και του κ. Παντελή Πατεράκη, Ουρολόγου.

Η ιατρική εξέταση από την ΩΡΛ περιλάμβανε λήψη ιατρικού ιστορικού, λεπτομερή κλινική εξέταση με προσθία ρινοσκοπία, εξέταση του βλεννογόνου του στόματος, των αμυγδαλών και του φάρυγγα καθώς και εξέταση και καθαρισμό του έξω ακουστικού πόρου των αυτιών.

Η ουρολογική εξέταση περιλάμβανε υπερηχογράφημα των νεφρών, της ουροδόχου κύστεως και του προστάτη.

Παράλληλα παρασχέθηκαν και οι εξής υπηρεσίες: 1. Λήψη κοινωνικού ιστορικού, 2. Έλεγχος ζωτικών σημείων, (έλεγχος αρτηριακής πίεσης, σακχάρου, οξυγόνου). 3. Διερεύνηση και καταγραφή των τοπικών αναγκών. Την δράση αυτή στελέχωσαν και οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι Κισάμου» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.

Συνολικά εξετάστηκαν 21 κάτοικοι. Συγκινητικό το αγκάλιασμα των κατοίκων που επισκέπτεται η Μονάδα και οι πολλές ευχαριστίες τους καθώς μαζί με την καταγραφή του ιατρικού τους ιστορικού, κυρίως όμως τις Ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται, αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα της υγείας τους, αλλά και σε προληπτικό επίπεδο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές Ιατρούς κ. Σχοινιωτάκη και κ. Πατεράκη, σημείωσε πως στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων όπως συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, τόσο ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν την δράση αυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως τους εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο της Μητροπόλεως, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω των δομών και δράσεων του Ιδρύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρωτίστως, όπως σημείωσε, την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο αυτής Γέροντα Εφραίμ, για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος, και χωρίς την οποία (δωρεά) δεν θα μπορούσε να υπάρξει η μεγάλη αυτή προσφορά για τον τόπο και τους ανθρώπους του. romfea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.