ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σάλος με τους άκυρους γάμους σε κτήματα – Οι διευκρινήσεις της Μητρόπολης για τους απατεώνες «ιερείς»

Σάλος με τους άκυρους γάμους σε κτήματα – Οι διευκρινήσεις της Μητρόπολης για τους απατεώνες «ιερείς»

Η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τους γάμους που τέλεσαν «μαϊμού» ιερείς, σε κτήματα της Βαρυμπόμπης, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι περισσότερα από 50 μυστήρια που έγιναν στην περιοχή πριν από το 2010 θεωρούνται άκυρα για την Εκκλησία.

Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση δεν είναι η συγκεκριμένη Μητρόπολη που συστάθηκε το 2010, ούτε η Μητρόπολη Αττικής που προϋπήρχε, αλλά οι εμπλεκόμενοι στους γάμους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Περί του ζητήματος που έχει ανακύψει στον τύπο αλλά και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τις τελευταίες ημέρες, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, σχετικά με γάμους που έχουν τελεστεί σε κτήμα της Βαρυμπόμπης, η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ανακοινώνει τα εξής: Στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία ιδρύθηκε μετά την τέλεση των εν λόγω γάμων, ούτε ενεπλάκη η Ιερά Μητρόπολις Αττικής, η οποία προϋπήρχε της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Κανείς από αυτούς τους γάμους δεν έχει τελεστεί με κανονική άδεια, είτε του τότε Μητροπολίτη Αττικής, είτε του Μητροπολίτη Ιλίου. Υπεύθυνοι για την τέλεση των γάμων και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι αποκλειστικώς οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς, και πιθανότατα όχι οι στεφανωθέντες», αναφέρει η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Παράλληλα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει να μην καταγραφούν νέα τέτοια περιστατικά: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει για την κατά τους τύπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κανονική τέλεση των μυστηρίων των γάμων στα κτήματα της Μητροπολιτικής περιφέρειας από το 2010 και εξής, οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης. Η υπόθεση αυτή είναι παλαιά και δεν εμπλέκει την Ιερά Μητρόπολη»

Δικαστική απόφαση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν κάποια από τα ζευγάρια ζήτησαν διαζύγιο και κατά τη διαδικασία της συγκέντρωσης των δικαιολογητικών άκουσαν έκπληκτα τη φράση «μα δεν έχετε παντρευτεί!». Συγκεκριμένα, για την Εκκλησία δεν θεωρούνταν παντρεμένοι αφού οι ιερείς που τέλεσαν το μυστήριο δεν προέρχονταν από τους κόλπους της, για την πολιτεία όμως είχαν παντρευτεί κανονικά αφού δήλωσαν τους γάμους στους δήμους και άνοιξαν οικογενειακές μερίδες. Οι γάμοι τελικά μπορούν να κριθούν έγκυροι μόνο με δικαστική απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.