ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Reuters: 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο η μισθοδοσία των κληρικών στην Ελλάδα

Reuters: 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο η μισθοδοσία των κληρικών στην Ελλάδα

Η αρχική συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για πιο σαφή διαχωρισμό μεταξύ κράτους και Εκκλησίας, επισημαίνει το Reuters, αναφορικά με τα όσα ανακοίνωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών εκτιμάται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, σχετικά με τη συμφωνία οι ιερείς να μην είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι.

Το Reuters χαρακτηρίζει «ισχυρή» την Ορθόδοξη Εκκλησία και παρατηρεί ότι έχει παίξει εξέχοντα ρόλο για πολλούς αιώνες στη ζωή της χώρας, ενώ σημειώνει ότι για πολλούς Ελληνες η εθνική ταυτότητα είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τη δημιουργία ταμείου για την αξιοποίηση της αμφισβητούμενης περιουσίας, το Reuters σημειώνει: «Οι δανειστές της Ελλάδας εδώ και καιρό καλούσαν την κυβέρνηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.