Από τις 25 Οκτωβρίου είχε δεχτεί ο Ιερώνυμος την συμφωνία εκρίζωσης της Ορθοδοξίας

Από τις 25 Οκτωβρίου είχε δεχτεί ο Ιερώνυμος την συμφωνία εκρίζωσης της Ορθοδοξίας

Στις 25 Οκτωβρίου και υπό άκρα μυστικότητα, κλείδωσε, το προσύμφωνο μεταξύ εκκλησίας – πολιτείας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη μεταφορά του μισθολογίου από το δημόσιο σε ειδικό ταμείο.

Η ίδια πηγή μεταδίδει ότι εκείνη τη μέρα σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο και συγκεκριμένα οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του συνταγματολόγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου νομικός, επισκέφθηκαν το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο για να συμφωνηθούν τα τελευταία εκκρεμή σημεία του προσυμφώνου που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από πλευράς εκκλησίας στη μυστική αυτή σύναξη συμμετείχαν εκτός του Αρχιεπισκόπου, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Κωστής Δήμτσας και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Συμεών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φαίνεται ότι σε αυτή τη συνάντηση έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε το προσύμφωνο που θα πρέπει να κυρωθεί από υπουργικό συμβούλιο και ιεραρχία, για να προχωρήσει η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.