«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός για Τσίπρα-Ιερώνυμο: «Θεωρούν τους Κρήτες πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός για Τσίπρα-Ιερώνυμο: «Θεωρούν τους Κρήτες πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός για τον τρόπου που έγινε η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Μητρόπολής του, ο κ. Δαμασκηνός απάντησε:

“Για το θέμα της συμφωνίας, έχει πάρει ως γνωστόν θέση η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης. Θεωρούμε ότι είμαστε Έλληνες πολίτες και απαιτούμε να ρωτούν και εμάς. Δεν γνωρίζαμε τίποτα, ήταν όλα μυστικά και αυτό μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ καθώς η κυβέρνηση μας θεωρεί εμάς τους Κρήτες, δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Νομίζω ότι καλό θα ήταν να μας ενημερώνει. Είναι απαράδεκτη η στάση της και απαράδεκτες όλες οι κινήσεις που έκαναν”.

Ο σεβασμιότατος υπογράμμισε, στο πνεύμα και της απόφασης της Ιεράς Επαρχιακής Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος καθώς και το άρθρο 21:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το άρθρο 3 του Συντάγματος πρέπει να μείνει απαρασάλευτο, σε καμία περίπτωση να μην αλλάξει, γιατί υπονομεύονται ακόμα και οι μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και το άρθρο 21 περί οικογένειας την οποία θέλουν να εξαθλιώσουν τελείως. Είναι απαράδεκτο να μην προστατεύεται ούτε καν η ελληνική οικογένεια από ένα σύνταγμα με τόση παράδοση”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.