Μητροπολίτης Μεσογαίας: Η ιστορία δε γράφεται με τα «ΝΑΙ» γράφεται με τα «ΌΧΙ»

Μητροπολίτης Μεσογαίας: Η ιστορία δε γράφεται με τα «ΝΑΙ» γράφεται με τα «ΌΧΙ»

«Δε μπόρεσε μια ολόκληρη κυβέρνηση να προστατεύσει το λαό», λέει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν υπήρξαν δηλώσεις από επίσημα χείλη για το συλλαλητήριο που αμαυρώθηκε από τα χημικά που έριξαν στους πολίτες.

Περιγράφει μάλιστα τις στιγμές που έζησε στο συλλαλητήριο με τους οικογενειάρχες και τα παιδιά τους, με τους ηλικιωμένους και τους φοιτητές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η εικόνα αυτή ήταν μια περήφανη εικόνα για την Ελλάδα.

«Ακόμη και την ώρα των χημικών φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κράτος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση με τον κόσμο» σημείωσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.

«Οι πολιτικές παρατάξεις είπαν μισόλογα ενώ μπροστά μας είναι η ιστορία» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και τονίζει ότι δεν αξιοποιήθηκε η δυναμική της εκκλησίας.

Την ίδια ώρα πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα έδειχνε ανωτερότητα καταγγέλοντας τον διχασμό που προκάλεσε στο λαό αυτή η ρήψη των χημικών.

«Η ιστορία δε γράφεται με τα “ναι” αλλά γράφεται με τα “όχι”» τονίζει στη συνέντευξή του και προσθέτει ότι ήταν ωραίο πράγμα που μπερδεύτηκαν τα δάκρυα της συγκίνησης με τα δάκρυα των χημικών και ότι τελικά πρέπει να πληρώνουμε γι αυτό που υποστηρίζουμε προτείνοντας να δούμε όλα αυτά που έγιναν από μια άλλη οπτική γωνία.

Είπε μάλιστα ότι ο κόσμος μετά τα δακρυγόνα έφευγε λυπημένος και όχι οργισμένος ενώ κατά την άποψή του θα ήθελε να τον βλέπει περήφανο και να περπατά με ψηλα το κεφάλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: iellada.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.