Η Γλυφάδα αποχαιρέτησε τον θανόντα Μητροπολίτη κυρού Παύλο- Δήλωση του δ/ντη του pronews.gr για την απώλεια του

Η Γλυφάδα αποχαιρέτησε τον θανόντα Μητροπολίτη κυρού Παύλο- Δήλωση του δ/ντη του pronews.gr για την απώλεια του

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέστηκε μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, στον καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν δεκάδες ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, κληρικοί της Μητροπόλεως Γλυφάδας και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και πολιτικός κόσμος και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί από ολόκληρη την Αττική που είχαν συρρεύσει από νωρίς στο ναό και ιδιαιτέρως νέοι άνθρωποι, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπητό ιεράρχη.

Στη συνέχεια η σορός του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας κυρού Παύλου, θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας, όπου και θα ταφεί εκεί, κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Ο Αναστάσιος Γκουριώτης δ/ντης του pronews.gr και μέλος του ομίλου κοινωνικού προβληματισμού «Γλυφάδα η πόλη μας» δήλωσε για την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη:

«Η απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Παύλου έχει βυθίσει σε βαθύ πένθος όλους τους Γλυφαδιώτες. Ο εκλιπών δεν ήταν απλά ο πνευματικος καθοδηγητής των πολιτών της Γλυφάδας αλλά και ένας άνθρωπος της Εκκλησίας ο οποίος διακρίθηκε για το θεάρεστο έργο του, ειδικά προς το πτωχό ποίμνιό του, αλλά υπήρξε ένας συνεπής Ελληνας πατριώτης με συνεπείς θέσεις» υπέρ το έθνους.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.