Εκκλησία: Τα περιζήτητα «φιλέτα» και το ενδιαφέρον από το Κατάρ

Εκκλησία: Τα περιζήτητα «φιλέτα» και το ενδιαφέρον από το Κατάρ

Πολύς λόγος γίνεται για τα περιζήτητα «φιλέτα» της Ελλαδικής Εκκλησίας, για τα οποία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ακόμη και από το Κατάρ.

Μεγάλα και ανοιχτά προβλήματα, κρίσιμα για την Εκκλησία της Ελλάδος, θα έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, ο ο­ποίος θα διαδεχθεί τον πρόσφατα αποθανόντα Μητροπολίτη Παύλο.

Και τούτο γιατί στη Μητρόπολη αυτή υπάγονται τα σημαντικότερα «φιλέτα» –Φασκομηλιά, οικόπεδα Βουλιαγμένης κ.ά.– που έχουν απομείνει στην Εκκλησία, τα οποία ορέγονται πάρα πολλοί επώνυμοι. Μέχρι και το Κατάρ τα έχει βάλει στο μάτι… Και ο Μητροπολίτης που θα εκλεγεί θα έχει βαρύνοντα λόγο για το πού θα καταλήξουν τα περιζήτητα «φιλέτα», η τιμή των οποίων είναι πολύ υψηλή.

Αυτό το γνωρίζει και ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος. Αυτήν τη στιγμή, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η επιλογή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου είναι ο στενός συνεργάτης του, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης. Μάλιστα, είχε συμπαρασταθεί το 1998 στον Ιερώνυμο, τότε Μητροπολίτη, όταν επιχείρησαν να τον κατηγορήσουν για κάποια υπόθεση με εκκλησιαστικά οικόπεδα.

Όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι ο νέος Μητροπολίτης θα πρέπει να έχει δώσει από την έως τώρα εκκλησιαστική διαδρομή του αποδείξεις, πέραν της θρησκευτικής προσφοράς του, και της αψεγάδιαστης ακεραιότητάς του στον χειρισμό οικονομικών θεμάτων και κυρίως θεμάτων που έχουν σχέση με την περιουσία της Εκκλησίας. Ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Καστορίας, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Γιαννουσάς, θα είναι ο νέος Μητροπολίτης Σισανίου, διάδοχος του πρόσφατα αποβιώσαντος Μητροπολίτου Παύλου, μιας πολύ μεγάλης προσωπικότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιλογή του Αθανάσιου Γιαννουσά, τον οποίο έχει προτείνει ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, έχει και έναν επιπλέον λόγο πέραν των ικανοτήτων του: το ότι θα μείνει εκεί, σε έναν τόπο που, δυστυχώς, ερημώνει συνεχώς και έχει ανάγκη έναν δικό του για ηγέτη της Εκκλησίας του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.