Μητροπολίτης Χίου Μάρκος: «Ανταλλάξαμε το “στέμμα” της Μακεδονίας με την αλλοίωση της Ιστορίας»

Μητροπολίτης Χίου Μάρκος: «Ανταλλάξαμε το “στέμμα” της Μακεδονίας με την αλλοίωση της Ιστορίας»

Αιχμηρό το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και μάλιστα προς πολλούς αποδέκτες από την κεντρική πλατεία Βουνακίου της Χίου κατά την λιτανεία των Επιταφίων στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας.

Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στη συνάντηση των επιταφίων της πόλης, ο Μητροπολίτης ξεκίνησε από τον προκάτοχό του Μητροπολίτη Πλάτωνα που σφαγιάστηκε από τους Οθωμανούς το 1822 και συνέχισε αναφερόμενος την επιστολή του Μέγα Αλέξανδρου προς τους Χιώτες το 332 π.Χ. λέγοντας ότι από μέσα από αυτή αποκαθιστούσε τη Δημοκρατία στη «μόνη μακεδονική γλώσσα, στην Ελληνική».

Παράλληλα, σε αναφορά του προς την ελληνική οικογένεια είπε ότι κάθε ελληνική οικογένεια δικαιούται να έχει ένα σπίτι, μήνυμα που εκλήφθηκε ως σαφέστατη στάση κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος είναι άξιος συγχαρητηρίων και με το κήρυγμα του δείχνει πως όσα χρόνια και εάν περάσουν, όσες συμφωνίες και εάν υπογράψουν, η Ιστορία δεν παραχαράσσεται, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.