Τριήμερο πένθος στη Λαμία για τον Μακαριστό Ποιμενάρχη Φθιώτιδος – Αύριο το Ύστατο Χαίρε

Τριήμερο πένθος στη Λαμία για τον Μακαριστό Ποιμενάρχη Φθιώτιδος – Αύριο το Ύστατο Χαίρε

Πρόσωπα βουβά,θλιμμένα με μάτια υγρά, καταφθάνουν διαρκώς στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Μακαριοστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Για τον επί 23 συναπτά έτη Ποιμενάρχης της Φθιώτιδας, ένας από τους πιο αγαπητούς Ιεράρχες με πλούσια προσφορά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων, κατά τη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης, αποφάσισε, για την απόδοση τιμών στο Μακαριστό Μητροπολίτη κυρο Νικόλαο ομόφωνα τα ακόλουθα:

Να κηρύξει τριήμερο πένθος για το Δήμο Λαμιέων.

Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Ποιμενάρχη μας, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά επί 23 συναπτά έτη.

Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Λαμιέων και σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα από σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και συνεργάτες του κοιμηθέντος.

Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο μετά του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ν. Σταυρογιάννη στην Εξόδιο Ακολουθία του, να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.Να παιανίσει η Δημοτική Φιλαρμονική κατά τη διάρκεια της Εξοδίου πομπής.

Την ημέρα της ΕξοδίουΑκολουθίας, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου.

Να αποσταλεί η παρούσα απόφαση στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.
Το σκήνωμα του Μητροπολίτη έχει τεθεί από το απόγευμα της Κυριακής σε λαϊκό προσκύνημα στο Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η κηδεία θα γίνει στις 11:00′ το πρωί της Τρίτης.Τα καταστήματα στη Λαμία την Τρίτη, ήμερα της κηδείας, θα παραμείνουν κλειστά από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας.Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐκσου, και οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Φθιώτιδας, την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχές του τόπου, μετά του κλήρου και των πιστών υποδέχτηκαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο τον Μητροπολίτη τους και τον συνόδευσαν στον Μητροπολιτικό του Ναό όπου και θα παραμείνει μέχρι την Τρίτη το πρωί στις 11:00’ που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή του σκηνώματός του θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπως ήταν η επιθυμία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.