ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έκτακτη Ιεραρχία το Σάββατο για το Ουκρανικό Ζήτημα- Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Έκτακτη Ιεραρχία το Σάββατο για το Ουκρανικό Ζήτημα- Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας για το ζήτημα της Ουκρανίας, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συγκάλεσε την έκτακτη Ιεραρχία το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, αμέσως μια ημέρα μετά το πέρας των εργασιών της Ιεράς Συνόδου.

Η έκτακτη συνέλευση θα ξεκινήσει στις 9 πρωί, ενώ νωρίτερα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Αναφορικά με το θέμα της ημερησίας διατάξεως της έκτακτης συνέλευσης της Ιεράς Συνόδου, αυτό κατόπιν εισηγήσεως του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι το εξής: «Ενημέρωσις περί του Αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας». Στο πλαίσιο της συνελεύσεως θα γίνει συζήτηση μεταξύ των Μελών της Ιεραρχίας, για το παραπάνω ζήτημα που εισηγήθηκε ο Μακαριώτατος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκχώρησε Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, κάλεσε το Φανάρι να ζητήσει συγγνώμη για τη ζημιά που προκαλέσει η κίνηση αυτή στην Ορθοδοξία στην Ουκρανία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.