ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πολλοί οι πιστοί για τη Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες της Ελλάδας

Πολλοί οι πιστοί για τη Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες της Ελλάδας

Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν σήμερα το πρωί στον Ιερό Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης για να κοινωνήσουνε παρά τις κρατικές συστάσεις και τις οδηγίες να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Αν και η προσέλευση των πιστών ήταν μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια μετέλαβαν από το ίδιο κουτάλι.

Μάλιστα στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο ιερέας διάβασε μια ιδιαίτερη προσευχή για την περίσταση ενώ νωρίτερα ενημέρωσε τους πιστούς για το περιεχόμενο της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του.

Μπορεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να αποφάσισε ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού την αναστολή της λειτουργίας των Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, όπως και την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκκλησιαστικών ανοικτών δομών, των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ.ά., και να μην επιτρέπονται επισκέψεις σε όλες τις κλειστές εκκλησιαστικές δομές των ορφανοτροφείων, των μονάδων ΑΜΕΑ, των Γηροκομείων κ.ά., όπως και να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα που αφορούν σε αυτές τις δομές, όπως έχουν ανακοινωθεί από τους δημοσίους υπευθύνους φορείς, ωστόσο πιστοί συρρέουν στις εκκλησίες όπως, για παράδειγμα, συνέβη σήμερα το πρωί στον Ιερό Αγίας Τριάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης παρά τις συστάσεις και οδηγίες του υπουργείου Υγείας, να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

“Ουρές” για τη Θεία Κοινωνία στις εκκλησίες της Λάρισας

Το παρών έδωσαν αρκετοί πιστοί στις εκκλησίες της Λάρισας κατά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής (15.03.2020) παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί ο συνωστισμός σε κλειστό χώρο.

Επισημαίνεται ότι δεν λείπουν οι περιπτώσεις όσων προσέρχονται στις εκκλησίες φορώντας προστατευτική μάσκα.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πιστοί συνεχίζουν να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία, σχηματίζοντας “ουρές”.

Τρίκαλα: Αν και λίγοι, κοινώνησαν όλοι οι πιστοί στην εκκλησία

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του trikalavoice.gr κατά μέσο όρο σε κάθε ναό της πόλης των Τρικάλων συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία (διάρκειας 1.30 ώρας, από τις 9 π.μ. έως τις 10.30 π.μ.) περί τα 50 με 60 άτομα.

Οι πιστοί μπορεί να ήταν λίγοι, ωστόσο έλαβαν όλοι τη Θεία Κοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εγκύκλιο σημείωμα του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου σταματά κάθε άλλη εκκλησιαστική δραστηριότητα, καθώς και Χαιρετισμοί και Κατανυκτικοί Εσπερινοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.