Μητροπολίτης Φιλίππων: «Ο συνωστισμός είναι στις λιτανείες, αλλά όχι στις παραλίες;»

Μητροπολίτης Φιλίππων: «Ο συνωστισμός είναι  στις λιτανείες, αλλά όχι στις παραλίες;»

Σκληρές ήταν οι δηλώσεις από τον Μητροπολίτη Φιλίππων, Στέφανο, για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για προσωρινή απαγόρευση των λιτανειών ως μέτρου περιορισμού της έξαρσης του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Φιλίππων υποστηρίζει ότι είναι στην κρίση κάθε ιερέα να αποφασίσει αν θα γίνουν οι λιτανείες. Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα, ο Φιλίππων Στέφανος προσθέτει πως “δεν πρέπει η έννοια μίας λιτανείας να ταυτίζεται με τη διαδικασία κλεισίματος ενός μπαρ”.

Διερωτάται, μάλιστα, γιατί να ληφθεί μέτρο για το συνωστισμό στις λιτανείες, αλλά όχι κάτι αντίστοιχο για τις εικόνες πολυκοσμίας που παρατηρούνται στις παραλίες.

Όπως λέει ο Μητροπολίτης στη συνέντευξή του “παντού υπάρχουν συνωστισμοί. Καμία Αρχή δεν κοινοποίησε απόφαση στην Ιερά Σύνοδο για τις λιτανείες, εμείς την ακούσαμε από τα ΜΜΕ. Σεβόμαστε την αγωνία των ανθρώπων αλλά ας μην νομίζουν κάποιοι ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την υγεία τους”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας στις δηλώσεις του ο Φιλίππων Στέφανος σημειώνει πως “κατά την κρίση του, κάθε ποιμενάρχης θα αποφασίσει αν θα γίνουν οι λιτανείες”. Επικαλούμενος, δε, τον εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης επισημαίνει ότι αναφέρθηκε και στα κρούσματα σε γάμους, λέγοντας ότι αυτά δεν εντοπίστηκαν μέσα στην εκκλησία, αλλά στα γλέντια που γίνονται απέξω”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.