Οι κληρικοί απάντησαν στις κατηγορίες για τις μάσκες: «Βάσει της ΚΥΑ δεν τις φοράμε όταν τελείται η Θεία Λειτουργία»

Οι κληρικοί απάντησαν στις κατηγορίες για τις μάσκες: «Βάσει της ΚΥΑ δεν τις φοράμε όταν τελείται η Θεία Λειτουργία»

Κλίμα κατά των ιερέων επιχείρησαν να δημιουργήσουν κάποιοι για τις χθεσινές εικόνες από τον Αγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης με τους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκες.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «είδαν» μεγάλο συνωστισμό έξω από το ναό από πιστούς που φορούσαν μάσκες και ότι δεν «κρατούσαν αποστάσεις».

Αναφέρθηκαν μάλιστα στην εικόνα των ιεραρχών και ιερέων που έφθασαν στο ναό χωρίς μάσκες.

Για το ζήτημα που προέκυψε από τον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης μίλησε στο MEGA o π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).

Ο π. Γεώργιος είπε ότι βάσει της νέας ΚΥΑ «οι λειτουργοί και ιεροψάλτες, το απαραίτητο προσωπικό, όταν τελείται η θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες δεν φορούν μάσκα».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ιερείς και Ιεράρχες δεν φορούσαν μάσκα ούτε κατά τη λιτάνευση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ είπε:

«Η λιτάνευση δεν είναι μέσα στους χώρους της πόλης καθώς δεν επιτρέπεται. Ο αυλόγυρος είναι κομμάτι του ναού, είναι συνέχεια της θείας λειτουργίας»

Τις εικόνες με τους ιερείς να μην φορούν μάσκες στη διάρκεια της Δοξολογίας για την εορτή του Αγίου Δημητρίου έξω από τον ιερό ναό της Θεσσαλονίκης, σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε για τους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκες και συγκεκριμένα αν υπάρχουν κάποιοι που εξαιρούνται από αυτό το μέτρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.