Μητροπολίτης Ιωαννίνων: «Ο Γεραπετρίτης ευθύνεται για όσα τραβάει η Εκκλησία»

Μητροπολίτης Ιωαννίνων: «Ο Γεραπετρίτης ευθύνεται για όσα τραβάει η Εκκλησία»

Eπίθεση στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος σε συνέντευξή του , στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” ( και στον δημοσιογράφο Γιώργο Γκόντζο, στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Ο κ.Μάξιμος σχολιάζοντας το σημείο εκείνο της εγκυκλίου της Συνόδου (“κάποιοι από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού δυστυχώς δεν σεβάστηκαν τα συμπεφωνημένα και χωρίς επικοινωνία με την Εκκλησία απεφάσισαν μονομερώς διαφορετικά”) κατηγόρησε τον κ.Γεραπετρίτη αποκαλύπτοντας οτι και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει προβλήματα.

“Το πρόβλημα , για να πούμε την αλήθεια, και ίσως να μην το πει κανένας άλλος , έχει όνομα και επίθετο. Είναι ο ίδιος ο κύριος Υπουργός ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ήδη από την αρχή…Ήδη από τότε που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση να είναι εννέα άτομα στις εκκλησίες ,τον Δεκέμβριο,και έγινε διάλογος μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου , εκείνος επέμενε και έλεγε, “πολλά τους έδωσες”, ” και “πολλά τους είναι”.

Μα εμείς δεν ζητάμε κάτι για τον εαυτό μας. Ζητάμε μέσα στα πλαίσια της λογικής και μέσα στα πλαίσια της διαφύλαξης των μέτρων και της υγείας των ανθρώπων να κάνουμε αυτά που συμφωνήσαμε. Φαίνεται ότι ο κύριος Γεραπετρίτης δεν το πέρασε ανώδυνα αυτό το πράγμα και ήθελε να το αλλάξει. Δεν είναι σωστός τρόπος αυτός. Και θα έλεγα , επειδή τον σέβομαι τον άνθρωπο και επειδή έχει ένα επίπεδο στην διακονία του σ’ αυτά τα οποία ανέλαβε είναι πολύ καλός , θα έπρεπε αυτός να ψάξει να βρει μια λύση στο πρόβλημα , να ζητήσει συγγνώμην από τον Πρωθυπουργό και να πει ας το αφήσουμε τώρα αυτό”, τόνισε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη επισήμανση πως υπάρχει μια απόφαση της κυβέρνησης είπε: ” Ο Πρωθυπουργός έχει χίλια πράγματα στο κεφάλι του.Ο Πρωθυπουργός ακούει εισηγήσεις , αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε διαβεβαιώσεις και από τους ειδικούς που τους επικαλούνται πάρα πολλές φορές ότι ούτε και πριν ούτε και τώρα έχει γίνει εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους ότι θα πρέπει να κλείσουν οι εκκλησίες.Άρα λοιπόν ήταν μια παραπλανητική θα έλεγα εισήγηση , η οποία είχε και ένα δυσμενές αποτέλεσμα.Υπάρχει καμιά αναγκαιότητα τώρα να φθάσουμε να έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση; Αν είναι δυνατόν…Πρέπει λοιπόν ο κύριος Γεραπετρίτης να βρει ένα τρόπο να το λύσει το θέμα και να μην εκθέτει ούτε τον Πρωθυπουργό ούτε τον Αρχιεπίσκοπο, ούτε εμάς ,ούτε να βάζει σε δοκιμασία ολόκληρη την κοινωνία χρονιάρες μέρες..”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.