ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σκληρή απάντηση Μητρόπολης Θήβας για το lockdown σε Βοιωτία: «Διαψεύδεστε – Τηρούσαμε τα μέτρα»

Σκληρή απάντηση Μητρόπολης Θήβας για το lockdown σε Βοιωτία: «Διαψεύδεστε – Τηρούσαμε τα μέτρα»

Η Ιερά Μητρόπολη Θήβας και Λιβαδειάς μέσω επιστολής απαντούν στην απόφαση της κυβέρνησης για το lockdown στην περιοχή της Βοιωτίας.

Η επιστολή που υπογράφει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γεώργιος αναφέρει:

«Μετά εκπλήξεως και απορίας διαβάσαμε το σημερινό σας δημοσίευμα που αφορά την καραντίνα της Βοιωτίας και δυστυχώς λύθηκαν πολλές απορίες μας, γιατί μπήκε σε καραντίνα η Βοιωτία…

Λυπούμεθα διότι:

1)Η δημοσιοποίηση εκ μέρους σας και μόνο ορισμένων φωτογραφιών στο δημοσίευμά, σάς διαψεύδει για το ότι δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά μέτρα και οι αποστάσεις. Ο δε αριθμός των πιστών ήταν σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Χριστουγέννων, που επέτρεπε στους Μητροπολιτικούς Ναούς 50 άτομα.

2)Η 1η φωτογραφία που δημοσιεύετε δεν είναι από τον φετινό εορτασμό, αλλά από τον περσινό, του 2020.

3)Κατά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού φορούσα μάσκα και γάντια, παρόλο που η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 5509/15-12-2020) επιτρέπει στους Θρησκευτικούς Λειτουργούς να μην φέρουν μάσκα κατά τη Θεία Λατρεία.

4)Επίσης, με μάσκα και γάντια διένειμα το αντίδωρο τυλιγμένο σε σακουλάκια και τον αγιασμό σε μπουκαλάκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5)Τέλος, η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων αναμεταδόθηκε και υπάρχει σε αρχείο τυ youtube, όπου ο καθένας μπορεί να δει του λόγου το αληθές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.