ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τζαμί στην κορυφή βουνού της Τραπεζούντας κατασκεύασαν οι Τούρκοι – Να το βλέπουν όλοι!

Τζαμί στην κορυφή βουνού της Τραπεζούντας κατασκεύασαν οι Τούρκοι – Να το βλέπουν όλοι!

Στην επαρχία Ριζούντας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, που ευρίσκεται  ανάμεσα στις επαρχίες Αρτβίν και Τραπεζούντας, πάνω στην κορυφή ομώνυμου  βουνού κατασκεύασαν οι Τούρκοι το Kıble Τζαμί.

Η κατασκευή του Τζαμιού  στην κορυφή του 1.130 μέτρων  όρους  δίνει  την δυνατότητα σε αυτό να είναι  ορατό από πολλά χιλιόμετρα μακριά, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής ,  Ιχσάν Σελίμ Μπαουντάς και  σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το τζαμί είχε  κατασκευαστεί για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα. Ωστόσο, η ξύλινη  αυτή κατασκευή  κάηκε κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς το 1960. Το 2010, ο τότε Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το τζαμί και έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να αποκαταστήσουν και να επεκτείνουν  το τζαμί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα  του Τζαμιού Γιουσούφ Γιλμάζ, ‘‘αυτό‘‘ καταλαμβάνει   χώρο ξεχωριστό  διαστάσεων 70 τετραγωνικών μέτρων  που προορίζεται για τους άνδρες, ενώ  45 τετραγωνικά μέτρα προορίζονται για τις γυναίκες. Όσον αφορά το ανοιχτό πεδίο (γύρω από το τζαμί),  αυτό μπορεί να υποδεχθεί  ένα σύνολο χιλίων ατόμων. Εκτός από την ανακατασκευή του Kıble  Τζαμιού , επαναχαράχθηκαν   και ορισμένα μονοπάτια και  χώροι  ανάπαυσης  καθώς και σημεία  για εκδρομή μετά από  δωρεές από τους ντόπιους. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τα έργα στην παρακείμενη περιοχή , αναμένεται να προσελκύσουν   πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.