Ισραηλινοί πυροβολούν 19χρονη Παλαιστίνια και την αφήνουν να ξεψυχήσει στο δρόμο! (σκληρό βίντεο)

Ισραηλινοί πυροβολούν 19χρονη Παλαιστίνια και την αφήνουν να ξεψυχήσει στο δρόμο! (σκληρό βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων και παγκόσμια κατακραυγή έχει «πυροδοτήσει» η εν ψυχρώ δολοφονία μιας 19χρονης Παλαιστίνιας από Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι την άφησαν να πεθάνει αβοήθητη στο δρόμο.

Η νεαρή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Χεβρώνας εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας (21/9) από δυνάμεις της Ισραηλινής αστυνομίας, κατηγορούμενη ότι αποπειράθηκε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό στο μπλόκο από όπου επιχείρησε να περάσει.

Και μπορεί σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, ο αστυνομικός να βρισκόταν σε αυτοάμυνα, ωστόσο όπως έγινε γνωστό αργότερα, η Χαντέλ αλ Χασλαμούν έφερε αρκετά τραύματα σε όλο της το σώμα, ενώ πάνω της δεν βρέθηκε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Και όχι μόνο οι αστυνομικοί δεν τη μετέφεραν, όπως υποστήριξαν, αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά όπως αποδεικνύει το βίντεο, η 19χρονη κείτονταν για αρκετή ώρα στο έδαφος χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς, αφού πρώτα «ελέγχθηκε» με το πόδι για κάποιο σημάδι ζωής…

Μέσα σε όλα, μάλιστα, οι αστυνομικοί εκτόξευσαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προκειμένου να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος και να απαλλαγούν από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη Παλαιστίνιος μαχητής σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που προσπάθησε να εκτοξεύσει σε ισραηλινές δυνάμεις κοντά στην Χεβρώνα, της Δυτικής Όχθης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, παραμονή της εβραϊκής γιορτής Γιόμ Κιπούρ (Ημέρα της Εξιλέωσης).

Από την πλευρά του, ένας υπεύθυνος παλαιστινιακού νοσοκομείου ανέφερε πως ο 23χρονος μαχητής σκοτώθηκε όταν εκπυρσοκρότησε στα χέρια του μια βόμβα και έπειτα πυροβολήθηκε στο κεφάλι, παρόλο που οι ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως δεν άνοιξαν πυρ.

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ αναγνώρισε τον άνδρα ως τον Ντίγια Αμντούλ Χαλίμ Ταλαχμέχ, ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα από τα μέλη της, αναφέροντας πως σκοτώθηκε από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών.

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως ο άνδρας σκοτώθηκε όταν εξερράγη ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που επιχείρησε να εκτοξεύσει σε μια στρατιωτική περιπολία κοντά στο χωριό Κχάρσα, νοτιοδυτικά της Χεβρώνας.

Όπως και να έχει, ένα ξέσπασμα συγκρούσεων, συχνά με ρίψη πετρών και βόμβες μολότοφ, παρατηρήθηκε έπειτα από την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης τον Απρίλιο του 2014, αν και η βία δεν έχει φτάσει στην ένταση παλαιότερων εξεγέρσεων των Παλαιστινίων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονταν πάντως την Τρίτη (22/9) σε κατάσταση ετοιμότητας στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας τόνισαν πως οι μετακινήσεις μεταξύ της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ θα περιοριστούν μέχρι το τέλος του Γιόμ Κιπούρ τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (21:00 ώρα Γκρίνουιτς).

Η διαμάχη Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχει κλιμακωθεί ραγδαία τις πρόσφατες εβδομάδες, καθώς τα αραβικά κράτη και οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις για παραβιάσεις στο Τέμενος Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ, έναν από τους πιο ιερούς τόπους για το Ισλάμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.