Χαμός στην Υεμένη: Οι Σαουδάραβες βομβάρδισαν… χιλιάδες κότες! (φωτό)

Χαμός στην Υεμένη: Οι Σαουδάραβες βομβάρδισαν… χιλιάδες κότες! (φωτό)

Τα μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν ορνιθοτροφεία στην Υεμένη σκοτώνοντας χιλιάδες κότες.

Αυτό μπορεί να είναι δύο πράγματα. α) Ή καθαρή αραβική βλακεία, ο Αδαμάντιος Κοραής σε αξιολογική του κρίση αποκαλεί τους Άραβες «πανηλίθιους» ή… β) έγκλημα πολέμου.

Και θα εξηγήσουμε τι εννοούμε όταν λέμε έγκλημα πολέμου. Όχι γιατί σκότωσαν χιλιάδες κότες, αλλά γιατί οι κότες αυτές προορίζονταν για τροφή των ανθρώπων της Υεμένης.

Και όποιος σε καιρό πολέμου καταστρέφει τα τρόφιμα, δεν τον λες και ήρωα. Πάντως, πρέπει να επισημανθεί για μια ακόμη φορά, οι Σαουδάραβες στην Υεμένη μάχονται εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, τους οποίους πολεμάνε την ίδια ώρα και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Εάν υπάρχει μια ένοπλη δύναμη ικανή να σταματήσει τους τζιχαντιστές την Υεμένη, αυτοί είναι οι Χούτι, αλλά βομβαρδίζονται και πολεμιούνται από τη Σαουδική Αραβία γιατί θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν και επειδή, σύμφωνα με τη Σαουδική Αραβία, θέλουν να εντάξουν την Υεμένη στη σφαίρα επιρροής του Ιράν.

Την ίδια ώρα όμως, λίγο παραπάνω στον χάρτη, το Ιράν συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζοντας τις σιιτικές ιρακινές πολιτοφυλακές με την ανοχή των ΗΠΑ. Μάλιστα οι ΗΠΑ δεν λένε κουβέντα για τη διείσδυση του Ιράν στο Ιράκ, διότι τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ιρανοί είναι σύμμαχοι της ίδιας ιρακινής κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Είναι ένας πόλεμος «μπερδεμένος» γιατί «εμπλέκονται» τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων με τα συμφέροντα των περιφερειακών δυνάμεων και όλο αυτό δίνει μια εικόνα -που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα- χάους.

Υ.Γ. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει τρόφιμα. Στο παρελθόν έχει χτυπήσει πολλές φορές νταλίκες στην Υεμένη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. kotes1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
kotes2
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.