ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μοναδικός ο υπουργός υγείας της Σ. Αραβίας για το ποδοπάτημα στη Μέκκα: “Αυτοί έφταιγαν”!

Μοναδικός ο υπουργός υγείας της Σ. Αραβίας για το ποδοπάτημα στη Μέκκα: “Αυτοί έφταιγαν”!

Κι όμως, την ώρα που οι νεκροί έχουν φτάσει τους 717 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 863, ο Khaled al-Falih απέδωσε την ευθύνη για την τραγωδία στους συγκεντρωμένους προσκυνητές, λέγοντας χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας πως εάν το πλήθος «είχε ακολουθήσει τις οδηγίες αυτό το είδος δυστυχήματος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί»!

Την ίδια ώρα, όμως, σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει πως θα διεξαχθεί έρευνα για την τραγωδία η οποία, ωστόσο, τονίζει πως θα είναι «σύντομη» και ότι θα ανακοινωθεί «όπως ακριβώς συμβαίνει και με άλλα περιστατικά». 

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το CNN, o βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας διέταξε να επανεξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη να βελτιωθεί το επίπεδο της οργάνωσης και διαχείρισης της κίνησης των προσκυνητών. 

«Eκφράζω τη θλίψη μου για την τραγωδία που συνέβη σήμερα στην Μίνα. Η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων. Έχουμε ζητήσει ήδη από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και να εκδώσουν το πόρισμα, όσο το δυνατόν πιο σύντομα», δήλωσε ο Βασιλιάς Σαλμάν. 

 

Όμως, την ώρα που η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κατηγορεί τους προσκυνητές, εκείνοι τα βάζουν με τις αρχές τις οποίες κατηγορούν για μια σειρά από λάθη ασφαλείας.

 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ένας 45χρονος άντρας από τη Λιβύη. Ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να σωθεί, υποστήριξε πως η αστυνομία είχε κλείσει όλες τις εξόδους για τους προσκυνητές.

«Μόνο ήταν ανοιχτή. Εγώ είδα νεκρούς μπροστά μου, ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία», είπε, την ώρα που όλο και περισσότερες συγκλονιστικές μαρτυρίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας για την ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην τοποθεσία Μίνα, 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μέκκας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δύο μόλις εβδομάδες μετά τον τεράστιο γερανό που έπεσε πάνω στο Μεγάλο Τέμενος στην Μέκκα και στοίχισε τη ζωή σε 111 ανθρώπους τραυματίζοντας 394, το ποδοπάτημα στο ετήσιο προσκύνημα του χατζ φαίνεται να είναι το δεύτερο πιο αιματηρό ατύχημα μετά το ποδοπάτημα του 1990· τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 1.426 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.