ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τούρκοι εκπαιδεύουν τα μικρά τους παιδάκια για τζιχαντιστές (φωτό)

Τούρκοι εκπαιδεύουν τα μικρά τους παιδάκια για τζιχαντιστές (φωτό)

Το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP), μια τζιχαντιστική οργάνωση τουρκικών φυλών της κεντρικής Ασίας και της Κίνας, που μάχεται στη δυτική Κίνα (Ουιγούροι – Τούρκοι), στη Συρία, στη νότια και κεντρική Ασία, δημοσίευσε φωτογραφίες από την εκπαίδευση μικρών παιδιών στα όπλα.

Έδρα του TIP είναι η επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας (η κοιτίδα όλων των Τούρκων) και οι ιδρυτές της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας. Η Κίνα θεωρεί ότι η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (διαβάστε σχετικά εδώ: Η Κίνα έτοιμη να κάνει μια «χαψιά» τον Ερντογάν).

Το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα, ενώ στη Συρία πολεμά στο πλευρό της Αλ Νούσρα (του βραχίοντα της Αλ Κάιντα) και του Στρατού της Κατάκτησης με 3.500 Τούρκους Ουιγούρους της Κίνας να έχουν φτάσει εθελοντές στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται στον οικισμό – βάση των Τούρκων τζιχαντιστών με καταγωγή από την Κίνα και την κεντρική Ασία κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη Συρία, την οποία πρόσφατα πήραν οι τζιχαντιστές από τις κυβερνητικές δυνάμεις. turkakia2 tourkakia tip2 tip3

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
tip4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.