Η Τουρκία θα ανεγείρει το μεγαλύτερο τζαμί στην Κριμαία(έτσι λένε οι μουσουλμάνοι)

Η Τουρκία θα ανεγείρει το μεγαλύτερο τζαμί στην Κριμαία(έτσι λένε οι μουσουλμάνοι)

Η Τουρκία πρόκειται να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του μεγαλύτερου τζαμιού στην Κριμαία, όπως δήλωσε ο μεγάλος μουφτής στη Χερσόνησο.

Ο Μεγάλος Μουφτής της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, Αλί Αμπλάγεφ, ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές ενέκριναν το σχέδιο, το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και 10 χρόνια, πριν η Κριμαία ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία, αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Το τζαμί θα χτισθεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, που οι Τάταροι εκεί, την αποκαλούν ως «Ακμεστζίτ», ενώ οι Ρώσοι την αποκαλούν ως «Συμφερόπολη».

Ο χώρος λατρείας, όπως σημειώνεται, θα καταλαμβάνει έκταση 2.500 τ.μ. και μαζί με τον προαύλιο χώρο θα καλύπτει 5.000 τ.μ.

Ο Αμπλάγεφ, στην ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι περίπου 5.000 μουσουλμάνοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται την ίδια στιγμή και δήλωσε ότι το τζαμί θα έχει την ονομασία «Το τζαμί της Παρασκευής».

Το τζαμί ενδέχεται να περατωθεί σε περίπου 36 μήνες, αλλά ο στόχος είναι να επισπευσθεί και να τελειώσει στους 24 μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την έγκριση του έργου, σύμφωνα με το Μεγάλο Μουφτή της Κριμαίας, μεσολάβησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο πρώην πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στις ρωσικές αρχές, όπως σημειώνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.