Φρίκη: Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει 4χρονο με πραγματικά πυρά (Σκληρό βίντεο)

Φρίκη: Το Ισλαμικό Κράτος εκπαιδεύει 4χρονο με πραγματικά πυρά (Σκληρό βίντεο)

Σοκάρει το νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και δείχνει ένα μικρό αγόρι, όχι μεγαλύτερο από 4 χρονών, να εκπαιδεύεται από το Ισλαμικό Κράτος σε στίβο μάχης υπό πραγματικά πυρά.

Το παιδί τρέχει, πέφτει κάτω από τα συρματοπλέγματα, έρπει και σε απόσταση μικρότερη από ένα μέτρο μπροστά του πέφτουν σφαίρες. Το αγόρι ακούγεται να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ».

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι εκπαιδεύει παιδιά στρατιώτες. Αυτά προέρχονται από δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα, από την οποία προφανώς είναι και το εικονιζόμενο, έχει να κάνει με παιδιά Τούρκων της κεντρικής Ασίας (Ουιγούρων, Ουζμπέκων, Τατζίκων), που έχουν σπεύσει να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτοί έχουν πάει στη Συρία με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, αφού το Ισλαμικό Κράτος τους προσφέρει εκτός από τον «ιερό πόλεμο» και μια νέα γη να ζήσουν και να ριζώσουν.

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί από το Ισλαμικό Κράτος εκτενή βίντεο και φωτορεπορτάζ από την εκπαίδευση των μικρών Ουζμπέκων, Τουρκμένων και Ουιγούρων. Επίσης έχουμε δει μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε εκτελέσεις καταδικασμένων σε θάνατο.

Η δεύτερη ομάδα παιδιών προέρχεται από παιδομάζωμα. Το Ισλαμικό Κράτος κάνει κατά διαστήματα παιδομαζώματα στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, και στη βορειοανατολική Συρία, ενώ ένα τουλάχιστον παιδομάζωμα έχει αναφερθεί και στη Ράκα, στην κεντρική Συρία. Προτιμούνται παιδιά Ασσύριων και Κούρδων.

Αφού τους γίνει πλύση εγκεφάλου, τα παιδιά είτε προορίζονται για βομβιστές αυτοκτονίας, είτε αφήνονται ελεύθερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να υπηρετούν το «χαλιφάτο» ως ρουφιάνοι.

Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι κατάσκοποι στον κόσμο των ενηλίκων, διότι σπάνια τα υποπτεύεται κανείς πως ό,τι ακούν θα το μαρτυρήσουν στη συνέχεια στους τζιχαντιστές.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.