ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αποκεφαλισμός στρατιώτη από το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν (Σκληρές φωτό)

Αποκεφαλισμός στρατιώτη από το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν (Σκληρές φωτό)

Επίθεση του στρατού του Αφγανιστάν δέχθηκε το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Νανγκαρχάρ (Nangarhar), στα σύνορα με το Πακιστάν.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζονται ότι απέκρουσαν την επίθεση και μάλιστα ανάρτησαν και φωτογραφίες από το πεδίο της μάχης που δείχνουν κατεστραμμένα στρατιωτικά οχήματα.

Μεταξύ άλλων οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του κομμένου κεφαλιού ενός Αφγανού στρατιώτη.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν αριθμεί περίπου 3.500 άνδρες. Οι περισσότεροι από τους τζιχαντιστές του είναι πρώην Ταλιμπάν.

Ωστόσο, οι βιαιότητες του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν έχουν προκαλέσει σχίσμα στο εσωτερικό του.

Όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, ένας από τους επιφανείς οπλαρχηγούς των τζιχαντιστών, ο Μαουλάουι Αμπντούλ Ραχίμ Μουσλίμ Ντοστ (Mawlawi Abdul Rahim Muslim Dost), ο οποίος είναι και από τους συνιδρυτές της οργάνωσης στο Αφγανιστάν και από τους πρώτους που ορκίστηκαν πίστη στον «χαλίφη» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τα «έσπασε» με τον Χαφίζ Σαΐντ Καν (Hafiz Saeed Khan), τον τοπικό ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

Ο Μαουλάουι Μουσλίμ Ντοστ κατηγόρησε με δημόσια ανακοίνωσή του τον Χαφίζ Σαΐντ Καν ότι «σκοτώνει, συλλαμβάνει και προσβάλλει ανθρώπους» κατά παράβαση των μουσουλμανικών αρχών.

Ο Μαουλάουι Μουσλίμ Ντοστ είναι πρώην κρατούμενος των ΗΠΑ στους Γκουαντάναμο. Ήταν μέλος των Ταλιμπάν πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. afghanistan1 afghanistan3 afghanistan5 afghanistan7 afghanistan2 afghanistan4

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
afghanistan6
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.